Quiche van tomaat en mozzarella

De courgettecake is niet het enige recept wat een tijdje in de la is blijven liggen. Want er is een tijd weinig nieuws op de site gebleven, maar dat betekent niet dat er in huize Lekker Hapje niet gekookt en gebakken werd.

Dit recept is dus ook van een tijd terug maakte de vriendin een tijd terug, toen ze even door de bakkoorts gegrepen was (ze roosterde haar eigen paprika’s om ze vervolgens in heerlijke quiches te verwerken, ik werd op cupcakes getrakteerd… good times).

Quiche van tomaat en mozzarella

Vergeleken met haar andere quiche is deze, door de tomaten en de mozzarella, iets zachter van smaak.

Ingredienten

  • bladerdeeg
  • 70 gram pijnboompitten
  • 350 gram cherry tomaten
  • 4 tomaten
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • handje fijn gesnipperde blaadjes verse basilicum
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

Verdeel de pijnboompitten en cherrytomaten over de quichebodem. Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mozzarella en het eimengsel over de tomaten.

Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche. Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

This entry was posted in Alle Recepten, Vegetarisch, Ovenschotels, Italiaans, Mediterraan by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.