Pasta met chorizo en kikkererwten

Eens in de zoveel tijd ben ik een avond alleen thuis en moet ik de keuken in om, for a change, alleen voor mijzelf te koken. Bij zulke gelegenheden zoek ik altijd naar iets wat snel klaar te maken is, met een minimum aan snijd- en voorbereidingswerk. Maar wel lekker… en in elkaar te flansen met wat ik op dat moment in de koelkast en keukenkastjes kan vinden.

Aan al deze eisen voldoet onderstaand recept.

IMG_8471

Ingrediënten

maaltijd voor één

 • 1 ui
 • 150 gram chorizo
 • klein blikje kikkererwten (200 gram)
 • scheutje tomatenpuree
 • 75 gram pasta
 • zout
 • gemalen chilipeper
 • olijfolie
 • geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Breng in een pan water aan de kook, voeg een scheut zout toe en kook hierin de pasta beetgaar.

Terwijl de pasta kookt…

Snipper de ui fijn en snijd de chorizo in blokjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een bakpan of wok. Fruit de ui tot deze doorzichtig begint te worden en voeg daarna de chorizo toe.

Giet het blikje kikkererwten af en spoel het conserveringsvloeistofje van ze af. Voeg ze toe aan de pan, samen met een scheut van de tomatenpuree. Breng de saus op smaak met wat gemalen chilipeper. Laat op laag vuur nog even sudderen.

Controleer dat de pasta nu inderdaad beetgaar is en giet af, maar bewaar een deel van et kookvocht. Voeg de pasta vervolgens toe aan de saus. Eventueel kun je wat van het kookvocht toevoegen om de saus, indien gewenst, wat vloeibaar te maken.

Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Pasta by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

4 thoughts on “Pasta met chorizo en kikkererwten

 1. Blikjes peulvruchten en vis zijn ideaal om op voorraad te hebben voor dit soort gelegenheden. En pasta hoef je niet te schillen ;)
  Ik mis wel de groente, maar ach, voor een keertje…

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.