Eens in de zoveel tijd ben ik een avond alleen thuis en moet ik de keuken in om, for a change, alleen voor mijzelf te koken. Bij zulke gelegenheden zoek ik altijd naar iets wat snel klaar te maken is, met een minimum aan snijd- en voorbereidingswerk. Maar wel lekker… en in elkaar te flansen met wat ik op dat moment in de koelkast en keukenkastjes kan vinden.
Aan al deze eisen voldoet onderstaand recept.
Ingrediënten
maaltijd voor één
- 1 ui
- 150 gram chorizo
- klein blikje kikkererwten (200 gram)
- scheutje tomatenpuree
- 75 gram pasta
- zout
- gemalen chilipeper
- olijfolie
- geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Breng in een pan water aan de kook, voeg een scheut zout toe en kook hierin de pasta beetgaar.
Terwijl de pasta kookt…
Snipper de ui fijn en snijd de chorizo in blokjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een bakpan of wok. Fruit de ui tot deze doorzichtig begint te worden en voeg daarna de chorizo toe.
Giet het blikje kikkererwten af en spoel het conserveringsvloeistofje van ze af. Voeg ze toe aan de pan, samen met een scheut van de tomatenpuree. Breng de saus op smaak met wat gemalen chilipeper. Laat op laag vuur nog even sudderen.
Controleer dat de pasta nu inderdaad beetgaar is en giet af, maar bewaar een deel van et kookvocht. Voeg de pasta vervolgens toe aan de saus. Eventueel kun je wat van het kookvocht toevoegen om de saus, indien gewenst, wat vloeibaar te maken.
Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.
Blikjes peulvruchten en vis zijn ideaal om op voorraad te hebben voor dit soort gelegenheden. En pasta hoef je niet te schillen ;)
Ik mis wel de groente, maar ach, voor een keertje…
Zekers! Blikjes kikkererwten, doperwtjes, tuinbonen, olijven, tonijn en meer van zulks hebben we altijd in huis hier bij Lekker Hapje!
Heb er spinazie aan toegevoegd voor de kleur en de groente. Heerlijk gerecht.
Top toevoeging. Zal hem hier in huis introduceren, mijn vriendin is dol op spinazie.