Inside-out Cheeseburger

Inside-out CheeseburgerMede-receptenschrijver Mark mailt me regelmatig foto’s van hamburgers die je het water in je mond doen springen en met beide handen doen grijpen naar je laptopscherm. De foto’s worden echter nooit door meer tekst begeleidt dan een schrale “recept volg nog!”, maar ontvangen heb ik ze nog niet.

Nu is dit een duidelijk gevalletje van pot die de ketel verwijt, want recepten van mijn kant schitteren ook al een tijdje door afwezigheid. Dus daarom hier even snel een van de tips uit de mailtjes van Mark. Misschien doet goed voorbeeld volgen! En ik beloof zelf ook om de site meer aandacht te gaan geven. Heus waar!

Ingrediënten

Voor de burgers zelf (broodjes en extra beleg zelf toevoegen):

  • rundvleesgehakt (100 gram per burger)
  • paneermeel
  • eieren
  • peper
  • zout
  • plakjes kaas

Bereidingswijze

Meng en kneed het vlees en de rest van de ingrediënten alsof je de oude vertrouwde hamburgers gaat maken.

Vorm van het gehakt vervolgens hamburgertjes die de helft zo dun zijn als normaal. Leg een plakje kaas op zo’n dun burgertje en bedek dit vervolgens met een tweede burgertje. Druk de zijkanten aan, zodat je een reguliere burger krijgt gevuld met kaas.

Inside-out Cheeseburger

Grill de hamburgers op een hete grillpan een paar minuten aan elke zijde. Grilltijd hangt beetje af van hoe gaar je het vlees wil. Tijdens het grillen zal de kaas nu binnen het vlees smelten.

Zodra het vlees naar wens is gegaard de burgers uit de pan halen en je hamburger naar smaak opbouwen. Enjoy!

Deze truc kan uiteraard met meer ingrediënten dan alleen kaas worden uitgevoerd:

  • plakjes bacon voor de inside-out bacon cheeseburger
  • pepertjes voor een inside-out chilli burger
  • etc, etc.

 

 

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

1 thought on “Inside-out Cheeseburger

  1. … Ik beloof ook beterschap… Heus… Het is namelijk niet zo dat ik me er toe moet zetten om burgers te maken, dat is een natuurlijke flow des levens….

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.