Mede-receptenschrijver Mark mailt me regelmatig foto’s van hamburgers die je het water in je mond doen springen en met beide handen doen grijpen naar je laptopscherm. De foto’s worden echter nooit door meer tekst begeleidt dan een schrale “recept volg nog!”, maar ontvangen heb ik ze nog niet.
Nu is dit een duidelijk gevalletje van pot die de ketel verwijt, want recepten van mijn kant schitteren ook al een tijdje door afwezigheid. Dus daarom hier even snel een van de tips uit de mailtjes van Mark. Misschien doet goed voorbeeld volgen! En ik beloof zelf ook om de site meer aandacht te gaan geven. Heus waar!
Ingrediënten
Voor de burgers zelf (broodjes en extra beleg zelf toevoegen):
- rundvleesgehakt (100 gram per burger)
- paneermeel
- eieren
- peper
- zout
- plakjes kaas
Bereidingswijze
Meng en kneed het vlees en de rest van de ingrediënten alsof je de oude vertrouwde hamburgers gaat maken.
Vorm van het gehakt vervolgens hamburgertjes die de helft zo dun zijn als normaal. Leg een plakje kaas op zo’n dun burgertje en bedek dit vervolgens met een tweede burgertje. Druk de zijkanten aan, zodat je een reguliere burger krijgt gevuld met kaas.
Grill de hamburgers op een hete grillpan een paar minuten aan elke zijde. Grilltijd hangt beetje af van hoe gaar je het vlees wil. Tijdens het grillen zal de kaas nu binnen het vlees smelten.
Zodra het vlees naar wens is gegaard de burgers uit de pan halen en je hamburger naar smaak opbouwen. Enjoy!
Deze truc kan uiteraard met meer ingrediënten dan alleen kaas worden uitgevoerd:
- plakjes bacon voor de inside-out bacon cheeseburger
- pepertjes voor een inside-out chilli burger
- etc, etc.
… Ik beloof ook beterschap… Heus… Het is namelijk niet zo dat ik me er toe moet zetten om burgers te maken, dat is een natuurlijke flow des levens….