Deze pasta is een afgeleide van de bekende carbonara. De bresaola is niet erg makkelijk te vinden in de gewone winkels (althans, niet in Lisse). Ik moet dus de mannen van La Fontana in Lisse hartelijk danken dat ze zo vriendelijk waren mij wat van hun voorraad te verkopen!
Voor diegenen die niet precies weten wat bresaola is, het is gedroogd en gepekeld runderstaartstuk. Het vlees wordt gekruid met onder andere rozemarijn, kruidnagel, peper, tijm en knoflook. Erg lekker in dunne plakken gemarineerd in citroensap, olijfolie en knoflook. Of met wat Parmezaan of in een pastagerecht, zoals onderstaand recept!
In Nederland zul je ervoor naar een Italiaanse traiteur of delicatessenzaakje moeten. Of je goede connecties hebben met de Italiaan op de hoek natuurlijk! ;-)
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 250 gram verse pasta
- 3 eieren
- flinke scheut room
- eetlepel kappertjes
- 100 gram geraspte Grana Padano
- 150 gram bresaola, plakjes in reepjes gesneden
- peper
- zout
Bereiding
Kook de pasta.
Maak de kappertjes klein, ik heb ze in de vijzel fijngemaakt. Klop de eieren los met de room en meng de kappertjes erdoor. Als de pasta gaar is, is het tijd om snel te werken.
Giet de pasta af en doe gelijk terug in de pan, roer dan direct het eimengsel erdoor en blijf roeren totdat het mooi door de pasta is opgenomen/om de pasta heen zit. Gooi dan de kaas erbij en roer dit er ook door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel hierover weer de bresaola, eventueel nog wat kaas hierover strooien. Machtig en machtig lekker!
@ Mark. Precies wat ik ook altijd bij mijn recepten schrijf: Je enige beperking is je fantasie!!
en zo is het maar net! de mooiste dingen komen voor uit proeven en proberen. recepten zijn een aanwijzing waar je zelf je weg in moet vinden!