Gebakken eitje in paprika

Het is paasweekend en daar horen paasontbijten, -brunches en lunches bij (streep door waar je niet op tijd voor op kunt staan) en het bijbehorend eitje!

Voor mensen die nog op zoek zijn naar een leuke manier om morgen of maandag eitjes op tafel te presenteren, afgekeken van de site Apron Strings.

Ingrediënten

  • 2 eitjes
  • 1 paprika
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Neem een mooie paprika, regelmatig van vorm en snijd het in ringen. De ringen moeten ongeveer anderhalf tot twee centimeter breed zijn.

Vet een braadpan in met beetje olijfolie en leg hier de paprikaringen in. Tik een eitje in elk van de ringen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bak nu de eitjes op laag vuur tot ze de gewenste mate van hard- (of zacht-) -heid hebben bereikt.

Het kan voorkomen dat aan het begin beetje van het ei weglekt uit de paprika. No fear, het lek lost zichzelf op zodra de bodem van het gestold is. Het weggelekte ei kun je als je wil bij de rest van het ei in de ring lepelen.

Serveer de paprika-eitjes op een snee ver (af-)gebakken brood.

Vrolijk Pasen!

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.