Lekker Hapje Cup 2010: Groep A, 1e wedstrijd

This entry is part 7 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

De Lekker Hapje Cup 2010 is eindelijk van start gegaan en de organisatie heeft het bij de aftrap van het toernooi meteen moeilijk. De Noord-Koreaanse afvaardiging schittert namelijk door haar afwezigheid bij de openingswedstrijd.

De organisatie tastte aanvankelijk in het duister over de reden achter het wegblijven van de Noord-Koreanen. Hoewel er druk gespeculeerd werd dat dit te maken zou kunnen hebben met de gespannen politieke situatie in het communistisch land, werd dit door Pyongyang ontkend. De officiële oorzaak zou iets met treinen en overmacht te maken hebben. Verdere details ontbreken.

Na bijna een dag vertraging is na druk overleg besloten om de openingswedstrijd dan maar zonder de Noord-Koreanen van start te laten gaan. De verloren dag zal als extra blessuretijd aan de wedstrijd worden toegevoegd.

De organisatie heeft verder aangekondigd dat Noord-Korea uit Groep A wordt gehaald en in Groep D wordt geplaatst. Verder sancties blijven uit, mits de Noord-Koreanen wel aantreden bij de eerste wedstrijd van deze groep.

Hier de recepten voor de eerste wedstrijd in Groep A:

Neem ze allemaal door en breng hieronder je stem uit op de beste/lekkerste/leukst geschreven recept.


Series Navigation<< Beiers VarkensgebraadMededeling van huishoudelijk aard >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Lekker Hapje Cup 2010: Groep A, 1e wedstrijd

 1. Altijd lastig om te moeten openen en je nog niet kunt afgaan op wat andere landen al op de mat hebben laten zien. Desondanks vier hele sterke inzendingen, lijkt mij.

  Het uientaartje is inderdaad uitgesproken Zwitsers, met de Gruyère en de Appenzeller. Duitsland countert dat goed met een machtig gebraden varken. De VS hebben geleerd van de vroege uitschakeling van vorig jaar, toen de Philly Steak door sommigen afgedaan werd als een broodje warm vlees, en pakken nu groots uit met een complete maaltijd. Titelverdediger Zuid-Afrika stelt daar een frisse, smaakvolle salade tegenover.

  Moeilijk kiezen!

  • …een flink stuk varken uit de oven is anders wel terugvallen op de taktiek van zowel Nieuw-Zeeland als Brazilië uit 2009. En het legt het af tegen beide. Bier is wel een mooie opleuker, hopen dat de dopingcontroleurs een dagje slapen ;) Die taktiek grijpt terug op die van Chile in hun WK campagne van 1962 (oa. Wodka vóór de wedstrijd tegen de SU!)

   Verder jammer dat de NL term voor butternut (flespompoen) niet in de ZAf recepttitel zit, wel eerlijk dat de bron (een receptenboek) vermeld wordt.

   De VS ziet er deels lekker uit, maar is mij toch te veel snack, te weinig gerecht. (ik zie geen kip!)

   Mijn stem gaat naar Zwitserland, ondanks mijn aversie tegen uien in deze vorm, vooral omdat ik twee kazen tegenkom die ik nog niet kende. De Grison was dacht ik een Zuid-Amerikaanse wezel :)

 2. Klopt helemaal van de grison..; alleen heeft het twee betekenissen.
  Grison is ook een gerookte ham uit de Grison streeks, namelijk in Zuid Zwitserland. Het is dus deze Grison die ik gebruikte en niet die uit Zuid Amerika/ :-)

 3. De strijd is begonnen en wat een sterke start van alle teams. Mijn team hoeft zich volgende week pas in het stadion te melden maar we zijn druk bezig met het observeren van de tegenstanders. Het zal niet gemakkelijk zijn, de inzet is niet mis en iedereen heeft goed zijn best gedaan met de stukjes en fotos. De lat ligt hoog.

  Ik moet nog even nadenken over op wie ik ga stemmen. Misschien dit weekend een aantal gerechten uitproberen en dan een keuze maken.

 4. Hoeveel dagen blijft de poll ‘open’ staan? Ik wilde nog stemmen, maar zie dat hij al gesloten is. Handig om te weten voor de volgende keer.

  Groeten,

  Maaike

  • Ik zal de volgende keer expliciet er bij zetten tot wanneer de poll open blijft staan. Is inderdaad nuttige info.

   Vanavond de recepten + poll voor Groep B online. Morgen die voor Groep C. Beide Polls blijven 5 dagen open zoals groep A. Voor de rest hoop ik weer het oorspronkelijke schema aan te kunnen houden.

 5. Winst gaat naar de USA. Zuid-Afrika doet ook goede zaken. Duitsland redt het in blessuretijd net niet tegen Zwitserland om de 3e plaats.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.