Voordat ik boodschappen ga doen, visualiseer ik altijd de inhoud van de koelkast om te kijken of er iets mee te koken valt al dan niet met wat aanvullingen uit de supermarkt.
Zo zag ik onlangs dat er wat kalkoenfilets waren en dacht ik gelijk aan de geflambeerde topper van Il Capitano. Maar in de ooghoek van mijn derde oog zag ik ook nog een halve punt brie, die niet veel langer meer bewaard kon worden. Daar moest dus iets mee gedaan worden, want weggooien is altijd zonde.
Na wat brainstormen besloot ik het idee van Il Capitano nog wel als basis te nemen, maar het flamberen achterwegen te laten. Het resultaat mocht er uiteindelijk best wezen en kun je hieronder lezen.
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- brie
- 2 kalkoen filets
- paar plakken rauwe ham
- olijfolie
- zout
- peper
Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit ze even kort aan in wat olijfolie. Haal dan de pan van het vuur en leg de ui en knoflook even apart.
Wikkel de kalkoenfilets in vershoudfolie en sla ze plat met de bodem van een koekenpan zodat ze lekker dun worden.
Spreid de filets uit op een snijplank en kruid ze lichtjes met zout en peper. Verdeel de ui en knoflook over de filets. Snijd de brie in dunne plakjes en leg die weer bovenop de ui en knoflook.
Rol de filets op en wikkel ze in rauwe ham. Gebruik wat cocktailprikkers om te zorgen dat alles op zijn plaats blijft zitten.
In dezelfde pan als waar je de ui en knoflook hebt gefruit, bak je nu de kalkoenrolletjes in een klein beetje olie. Bak ze gedurende 8-10 minuten, totdat de ham aan de buitenkant krokant, de brie binnenin gesmolten en de kalkoen gaar is.
Serveren met wat witte rijst of gebakken aardappeltjes.