Obama’s inauguratie lunch

Barack Hussein Obama is een paar uur geleden ingezworen als 44e president van de US&A en zoals we al maandenlang te horen gekregen hebben, was dat een historisch moment. En wat doe je als je net geschiedenis hebt geschreven door de eerste zwarte president van je land te worden? Je gaat natuurlijk eten om dat te vieren.

Na de ceremonie staat een uitgebreide lunch op het programma. Zoals zoveel tijdens deze dagen rondom Obama, staat ook dit in het teken van Abraham Lincoln (200 jaar geleden geboren, groot voorbeeld van Obama). Het eten wordt geserveerd op een replica van het servies dat door de vrouw van Lincoln uitgekozen werd toen hij voor het eerst in het ambt trad. Het menu (kort door de bocht: visstoofpot, gevolgd door eend en fazant met appeltaart toe) bestaat schijnbaar ook uit favoriete gerechten van Lincoln.

De recepten kun je overigens downloaden van de site van de Senaat (net als de recepten van de inauguratielunches van Bush in 2001 en 2005).

Gevonden via Epicurious en de New York Times.

This entry was posted in Curiosa, Links and tagged by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.