Snelle pasta met serrano ham en knoflook

Soms heb je geen zin of tijd om uitgebreid te koken. Je hebt het laat gemaakt op je werk, of je hebt zoveel trek dat je niet te veel tijd in de keuken wil doorbrengen voor je aan schuift. Vroeger zou ik in zo’n situatie 0900-8030 bellen of naar de overkant lopen om een snelle hap te scoren (keuze genoeg: McD, KFC, Wok to Go en Capadokia). Maar tegenwoordig probeer ik dat soort acties tot een minimum te beperken en ga dan toch maar zelf koken.

Laatst deed zich weer zo’n momentje op en omdat ik echt niet wist wat te koken (naast het gebrek aan tijd en zin) stond ik op het punt om een lekkere lahmacun te halen aan de overkant. Maar ik wist me net op tijd tegen te houden. Afgelopen zomer kwam ik namelijk een artikel tegen in de “Dining & Wine” sectie van de New York Times. In dit artikel somde culinaire schrijver Mark Bittman 101 makkelijke recepten op die in weinig tijd te bereiden zijn. Het artikel was een groot hit op het Interweb, Janneke Vreugdenhil van Koken Etc en NRC-next deed het zelfs dunnetjes na op haar weblog. Ik had het artikeltje tussen mijn favorieten bewaard en kon er nu dus op teruggrijpen.

Na door de 101 recepten te hebben gelezen, koos ik er voor om nummertje 14 te maken. Niet alleen leek het me erg lekker, maar ik had alle ingrediënten gewoon in huis. Score!

(Overigens lijkt nummertje 14 wel heel erg op nummertje 46. Zo kom je wel heel makkelijke aan de 101…)

Ingrediënten

voor twee personen

  • 100 gram serrano ham
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels broodkruimels
  • cayennepeper
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • 200 gram pasta

Bereidingswijze

Snijd de ham in kleine reepjes of blokes. Verhit wat olijfolie een braadpan en bak de ham samen met de fijngeknepen knoflook. Voeg na twee minuten de broodkruimels toe en breng alles op smaak met een flinke hoeveelheid cayennepeper. Haal de pan na nog eens twee minuten van het vuur. Serveer de ham over wat pasta. Strooi er nog wat verse peterselie over om het af te maken.

Meer info:

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.