De naam van dit gerecht doet het niet de eer aan die het verdient. Dit is een nieuwe soeptopper in je repertoire, de nieuwe ster aan het firmament.
In mijn jonge jeugd was alles wat ik aan vis lustte, kibbeling, vissticks (jawel Kapitein Iglo) en lekkerbekkies. Niet echt wat je zegt een viseter dus. De jaren verstreken en de smaak ontwikkelde zich (tonijn en witvis). Toen ik Marike ontmoette, kwamen daar de rest van de visjes bij. Behalve haring dan he, daar krijg ik nog steeds de rillingen van!
Nu dan dit soepje wat Marike onlangs voor me maakte, een nieuwe dimensie in het vis eten wat mij betreft.
Ingrediënten
- 500ml visbouillon
- 500ml gezeefde tomaten
- 300gr fijngesneden prei
- 100gr gerookte zalm, in snippers
- zout, peper (naar smaak)
Bereiding
Wel zoals gezegd gaan we dit fijne soepje nu in elkaar zetten, behalve lekker is dit soepje ook nog eens zeer makkelijk te maken.
Je begint met wat olie verhitten in je soeppan, hier fruit je de prei aan, net zo lang tot deze zacht begint te worden. Niet op te heet vuur, laat de smaken zich langzaam ontwikkelen.
Nu dan de bouillon erbij, een tablet is prima, maar hoe je het ook doet, zorg dat je bouillon warm is als je het bij de prei gooit. Gedaan? Laat dit heel zachtjes tegen de kook aan komen en doe dan de gezeefde tomaten in de pan.
Weer alles rustig verwarmen en op het eind de gerookte zalm erbij doen. Nu niet mee laten koken je soep! Wel, als de zalm warm is (verkleuring is de trigger hier), de soep van het vuur halen en even proeven. Wil je nu nog peper en zout toevoegen, doen! Niet teveel en blijven proeven zodat de smaak helemaal naar je zin is, al zal dat bij dit soepje sowieso al geen probleem zijn.
Eet smaeckelijck!