Salade van meloen, munt en feta

Salade van meloen, munt en feta

De laatste tijd heeft een lichte obsessie met zomerse salades bezit genomen van Lekker Hapje. En zolang de salades net zo lekker (en gezond!) blijken te zijn als ze tot nu toe zijn geweest, zal die obsessie nog wel een tijdje voortduren.

Dit recept vond ik bij de Spaanse kookblog Directo al Paladar en de timing was perfect: ik had nog feta en verse munt over van de komkommersalade. Ik hoefde dus alleen meloen en wat rucola te halen om aan de slag te gaan.

Ingrediënten

  • 100 gram rucola
  • 1 kleine gallia meloen
  • 1 rode ui
  • 100 gram feta
  • verse munt
  • olijfolie
  • citroensap
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de meloen in kleine blokjes (zeg 2x2x2 cm) en snipper de rode ui.

Doe de rucola in een kom. Voeg de blokjes meloen en de ui toe. Scheur of snijd de munt blaadjes fijn en strooi ze uit over de salade. Verkruimel de feta en haal daar hetzelfde truukje mee uit.

Breng de salade tot slot op smaak met scheutjes olijfolie en citroensap en een snufje zout.

Lichte variatie van Ensalada de melón blanco y hierbabuena bij Directo al Paladar

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.