Vandaag was de langste dag van het jaar en daarmee ook de officiële start van de zomer. Volgens de statuten en reglementen van de Internationale Gilde van Kooksite Webmasters is het nu tijd voor de verplichte “frisse zomerse salade”.
Deze zag ik op Epicurious.com. Het bittere groen, de zoete dadels en het frisse(!) van de citroen in de dressing zorgen voor een heerlijke combinatie!
Ingrediënten
- twee eetlepels citroensap
- 200 ml olijfolie
- snufje zout
- snufje zwarte peper
- 100 gram dadels
- 125 gram rucola
- 300 gram radicchio
- 300 gram feta
Bereidingswijze
Meng in een kommetje de olie met de citroensap en de peper en zout. Dit is je dressing.
Snijd de dadels open en verwijder de pit. Snijd ze vervolgens in smalle lange reepjes.
Scheur de rucola en de radicchio in kleine stukken en doe in een slakom met de dadels. Verkruimel de feta en voeg toe. Breng de salade op smaak door de dressing er doorheen te roeren.
Afgekeken van Arugula and Radicchio with Feta and Dates bij Epicurious.com