Tosti met kaas, serranoham en peer

Tosti met kaas, serranoham en peer

De afgelopen weken is het wat stil geweest aan het receptenfront hier bij Lekker Hapje. Dit had een aantal redenen. Niet alleen ben ik wat dagen in het buitenland geweest, maar ik heb ook wat tijd gestoken in het online brengen van repetimos.es, de spaanse zustersite van Lekker Hapje. Inmiddels ben ik weer terug in de Nederlanden en is repetimos.es wel op de rails, tijd voor een nieuw recept dus!

Deze lekkere tosti is net even anders dan het gebruikelijke ham-kaas werk. Ideaal als tussendoortje of als avondeten wanneer je een keer wat minder grote trek hebt en geen zin om te koken. De tosti heeft wel wat weg van de gorgonzola-peer toastjes van een paar maanden terug. Erg smakelijk dus.

Ingrediënten

  • twee witte boterhammen
  • aantal dunne plakjes serranoham
  • aantal plakjes oude kaas
  • één peer
  • een paar likjes boter

Bereidingswijze

Was de peer en snijd het in dunne schijfjes. Bouw de tosti als volgt: boterham, plakjes kaas, schijfjes peer, plakjes serranoham en de afsluitende boterham. Smeer een laagje boter op de bovenkant van je tosti.

Verhit een grillpan (of gewone braadpan) en leg je tosti er in, met de boterkant naar beneden. Smeer gelijk boter op de nog onbeboterde kant. Gebruik een spatel om de tosti regelmatig om te keren en te voorkomen dat die verbrandt. Zet het vuur gerust wat lager wanneer het brood te snel zwart dreigt te worden. Grill de tosti tot beide zijdes mooi geroosterd zijn en de kaas gesmolten is.

Snijd de tosti voor consumptie nog diagonaal in tweeën. Enjoy!

Om te variëren kun je experimenteren met het soort kaas die je gebruikt. Ik raad je aan om kazen te gebruiken met een scherpe smaak, als “tegengewicht” voor de zachte smaak van de peer. Probeer ook eens de ham te vervangen door wat krokant gebakken plakjes bacon.

Dit recept is een lichte variatie op wat hier bij Simply Recipes staat.

This entry was posted in Fingerfood, Alle Recepten and tagged , , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

One thought on “Tosti met kaas, serranoham en peer

  1. Pingback: ¿Repetimos?

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.