Lange tijd geleden leerde ik AK kennen. Naast het runnen van een eigen bedrijf, het ontwerpen van sieraden en het afreizen van de halve wereld, bleek AK ook een aantal hele lekkere recepten te hebben. Tot ons groot geluk stuurde ze er een paar naar Lekker Hapje.
Deze recepten hebben al meer dan anderhalf jaar stof vergaard in mijn inbox. Onbewust heb ik mijn publiek dus anderhalf jaar geweldige smaakuitspattingen onthouden! Laat ik dus snel mijn fout rechtzetten, om te beginnen met dit recept waar AK heerlijke kip-tomaat pakketjes in de oven klaar maakt.
Ingrediënten
voor twee personen
- 250 gram kipreepjes
- peper
- zout
- 1 sjalotje
- 2 tomaten
- 1 eetlepel provençaalse kruiden
- olijfolie
- 50 gram zachte geitenkaas
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
Snijd de sjalot in fijne ringetjes. Snijd de tomaten in kleine bokjes en verwijder de zaadlijsten. Meng in een kom de kip met een scheutje olijfolie, de sjalotringetjes, de sukjes tomaat en de provençaalse kruiden.
Spreid twee grote stukken aluminiumfolie uit en bestrijk ze dun met olijfolie. Verdeel het kipmengsel over het midden van de folie en verdeel de geitenkaas over de twee porties. Vouw de folie luchtig naar boven dicht en leg beide pakketjes op een bakplaat. Bak de kip in het midden van de oven op 175 graden in ca. 25 minuten gaar.
Als je de pakketjes aan tafel open maakt komt de heerlijke geur van de kruiden je tegemoet!
AK raadt aan om er rijst en een salade bij te eten.
Update: De lieve Angelique laat weten dat het geheel nog lekkerder wordt wanneer je wat pijnboompitten door het kipmengsel doet voor het de oven in gaat.