Provençaalse kipreepjes in folie

Lange tijd geleden leerde ik AK kennen. Naast het runnen van een eigen bedrijf, het ontwerpen van sieraden en het afreizen van de halve wereld, bleek AK ook een aantal hele lekkere recepten te hebben. Tot ons groot geluk stuurde ze er een paar naar Lekker Hapje.

Deze recepten hebben al meer dan anderhalf jaar stof vergaard in mijn inbox. Onbewust heb ik mijn publiek dus anderhalf jaar geweldige smaakuitspattingen onthouden! Laat ik dus snel mijn fout rechtzetten, om te beginnen met dit recept waar AK heerlijke kip-tomaat pakketjes in de oven klaar maakt.

Ingrediënten

voor twee personen

  • 250 gram kipreepjes
  • peper
  • zout
  • 1 sjalotje
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

Snijd de sjalot in fijne ringetjes. Snijd de tomaten in kleine bokjes en verwijder de zaadlijsten. Meng in een kom de kip met een scheutje olijfolie, de sjalotringetjes, de sukjes tomaat en de provençaalse kruiden.

Spreid twee grote stukken aluminiumfolie uit en bestrijk ze dun met olijfolie. Verdeel het kipmengsel over het midden van de folie en verdeel de geitenkaas over de twee porties. Vouw de folie luchtig naar boven dicht en leg beide pakketjes op een bakplaat. Bak de kip in het midden van de oven op 175 graden in ca. 25 minuten gaar.

Als je de pakketjes aan tafel open maakt komt de heerlijke geur van de kruiden je tegemoet!

AK raadt aan om er rijst en een salade bij te eten.

Update: De lieve Angelique laat weten dat het geheel nog lekkerder wordt wanneer je wat pijnboompitten door het kipmengsel doet voor het de oven in gaat.

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Ovenschotels, Mediterraan by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.