Onlangs is een nicht van mij getrouwd in Madrid. Uiteraard vond ik het zonde om alleen voor de bruiloft in Spanje te blijven, dus maakte ik er een mooie tiendaagse vakantie van.
Tijdens dit verblijf heeft mijn zusje mij een aantal keren mee “de tapeo” genomen: uit drinken en tapas eten. In één kroeg in Chueca hebben we een keer stokbrood gehad, ingesmeerd met een soort curry-roomkaas, met ham en perzik. Erg smakelijk!
Bij terugkomst in Nederland heb ik deze snack in mijn keuken proberen te reproduceren en het resultaat mocht er zijn. Hieronder het recept.
Ingrediënten
- stokbrood
- bakje roomkaas (150 gram)
- half bakje rode curry pasta
- achterham in plakjes
- blikje perzikschijfjes
Bereidingswijze
Doe de roomkaas en de curry in een kleine kom en meng beide ingrediënten goed door elkaar tot je een mooi, homogene en oranje gekleurde pasta hebt. Snijd de stokbrood in schijfjes en rooster ze kort in de oven (zeg 5 minuten op 180 graden).
Haal het brood weer uit de oven en leg een plakje ham op elk schijfje. Smeer voorzichtig een dun laagje van de currykaas op de ham. Laat de perzikschijfjes uitlekken. Rond het geheel af door een perzikschijfje op elk stukje brood te plaatsen.
¡Que aproveche!
PS: de currykaas is ook uiterst goed geschikt als dipsaus!