Hot Salsa Kip

Recepten waar “pakjes” of ander kant-en-klaar materiaal gebruikt wordt, laten wij hier doorgaans links liggen. Alleen wanneer de kant-en-klare pakjes op een onverwachte of creatieve wijze worden gebruikt, komen ze in aanmerking voor de site. Het recept wat ik een een tijdje terug van BP via email kreeg, voldoet aan dit laatste.

Bij dit recept wordt dipsaus voor chips “misbruikt” als marinade voor kippenvleugeltjes (of drumsticks). En hoewel BP bekent dat hij het recept heeft “deels gejat uit een AllerHande (maar dat vertel ik nooit iemand)”, kan hij op de site eigenlijk niet ontbreken. Niet alleen smaakt het erg goed, maar met het WK op komst zou het wel eens de ideale TV-dinner kunnen zijn: bord op schoot, kluiven en voetbal kijken!

Ingrediënten

  • 1/2 kilo kippevleugeltjes/drumsticks
  • Dorito’s dipsaus (Hot Salsa Dippas)
  • citroensap
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Marineer de kip in de dipsaus. Breng het verder op smaak met een in kleine stukjes gesneden teentje knoflook, en een klein scheutje citroensap. Laat het gedurende een dag in de koelkast staan.

Bak het de dag erna gaar gedurende ongeveer 30 minuten. Doe dit op laag vuur in een anti-aanbakpan met de deksel erop. Roer het geheel af en toe om, zodat de saus niet aanbrandt.

Tot slot een laatste tip van BP: “Zelf mag ik er graag een flinke schep knoflooksaus bij nemen en een koel flesje bier.”

Amen, BP. Amen!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.