Serrano ham rolletjes

Net als elke hobbyist-webmaster, houd ik goed in de gaten waar de bezoekers van Lekker Hapje vandaan komen. In 95 van de 100 gevallen is dat vanaf Google (Yahoo, MSN Search, Ilse), maar zo nu en dan worden er ook op “echte sites” links naar onze recepten geplaatst. Daar word ik altijd een beetje gelukkig van. Zo ook een paar weken gelden toen ik weer een nieuwe verwijzing dacht te hebben gevonden in de logs: goedzo.com.

Ik begaf me snel naar de site, maar werd al snel onprettig verrast toen bleek dat men daar schaamteloos een tiental recepten van Lekker Hapje had overgenomen. En met “overgenomen” bedoel ik letterlijk overgeschreven, inclusief taal- en spelfouten. Na hevig protest van mijn kant (en met behulp van vele vrienden), zijn de recepten weer van de site gehaald. Kijk, ik neem ook regelmatig recepten over van andere bronnen. Maar dan probeer ik altijd het recept in eigen bewoordingen te omschrijven. Bovendien zet ik in dat geval ook altijd de oorspronkelijke bron er bij.

Anyway, dit lange puntloze verhaal is eigenlijk niet meer dan een slappe inleiding voor het volgende recept. Ik zag het op het spaanse “Directo al Paladar” en zodra ik het las moest ik het gewoon klaarmaken en daarna zo snel mogelijk schaamteloos jatten voor Lekker Hapje… maar het is in ieder geval met bronvermelding en allemaal in mijn eigen woorden (inclusief de onvermijdelijke taal- en spelfouten).

 

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 bakje roomkaas (bijv. paturain, boursin)
  • 100 gram serrano ham, dun gesneden
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Klop de eieren goed los met wat zout en peper naar smaak. Verwarm de olie in een braadpan. Als de olie goed heet is, bak je van het losgeklopte ei een dunne omelet. Haal deze voorzichtig uit de pan als die gaar is.

Scheur de peterselie in kleine stukjes en meng deze door de roomkaas. Smeer deze voorzichtig over de omelet, zodat alles met een dunne laag kaas is bedekt. Bedek alles met de plakjes ham.

Nu komt de kritieke handeling: rol de omlete voorzichtig op. Wikkel de verkregen rol in vershoudfolie en stop deze in de koelkast. Laat gedurende een of twee uur afkoelen.

Bij het opdienen de rol weer uit de koelkast halen, van de folie ontdoen en in plakjes van 1 à 2 centimeter snijden.

Heerlijk als hapjes vooraf of sjieke party snacks!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.