Groenten uit de oven

Groenten uit de oven

De welbekende quizzzz genoot neemt het dieet met zijn vriendin blijkbaar toch wel serieus (nachtelijke Happy Meals niet meegerekend dan). Niet lang na de Visfilet met tomaat uit de oven op een bed van witlof uit de wok kreeg ik namelijk dit calorie-arme recept voor Groenten uit de oven. Maar goed, naast de gekuiste, lichte en dieet-correcte versie van het gerecht, geeft hij ook wat tips om het geheel wat hartiger te maken en meer bite te geven. Het dieet wordt blijkbaar met een korreltje zout genomen.

Ingrediënten

 • 1 courgette in plakjes
 • 1 aubergine in dikke plakken
 • 2 of 3 grote tomaten in vieren
 • 1 groene paprika en1 rode of gele paprika, allen in repen
 • 1 ui en 1 rode ui in vieren
 • 250 gram champignons in vieren
 • 2 tenen knoflook in plakjes
 • 50 gram zwarte olijven gehalveerd
 • een paar takken verse rozemarijn
 • 50 gram Parmezaan
 • 25 gram pijnboompitten

Bereidingswijze

Mik alle groeten in een grote, platte ovenschaal en meng er 3 eetlepels olijfolie, wat zout en peper door. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het in de oven op 220 graden gedurende 30 minuten. Haal de folie er na 15 minuten af. Ondertussen de parmezaan raspen en mengen met de pijnboompitten. Als de 30 minuten verstreken zijn strooi je dit over de groenten en laat je het nog 10 minuten doorbakken.

Tot zo ver dus de gekuiste versie. Wil je het geheel upgraden naar iets hartigers dan geeft mijn mede quizzzzer de volgende tips:

 1. voeg naast de groenten ook 75-100 gram verkruimelde zachte geitenkaas toe,
 2. voeg een meiknolletje of koolrabi (in plakken) toe voor extra bite,
 3. serveer het als bijgerecht met rijst of risotto.

Het behoeft denk ik geen uitleg dat deze jongen gretig gebruik heeft gemaakt van de upgrade-tips (nummers 1 en 3).

One thought on “Groenten uit de oven

 1. Ik neem dat dieet heel serieus! Je moet alleen niet met honger gaan rondlopen want daar word je alleen maar chagrijnig van…..En ik moet bekennen dat ik inderdaad 1 of 2 keer in het afgelopen half jaar een klein hamburgertje bij de Mac heb gegeten na de quiz.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.