Ingrediënten
voor 2 personen
- 1 pond asperges
- olijfolie
- peper en zout
- 50-75 gram zachte geitenkaas
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel fijngehakte schil van een biologische citroen
- 6-8 plakken ontbijtspek of bacon
Bereidingswijze
Bak de bacon of spek uit op laag vuur tot het krokant is. Leg op een keuken papiertje om af te koelen en verkruimel de uitgebakken bacon/spek. Zet weg in een kommetje.
Haal een stuk schil van de biologische citroen en rasp of hak deze fijn. De citroen dient biologisch te zijn. Je gaat immers de schil gebruiken en daar wil je eigenlijk “geen” normale citroenen voor gebruiken vanwege de bestrijdingsmiddelen die daaraan kleven.
Schil de asperges en snijd het onderste stukje er af. Leg de asperges op een stuk bakpapier op een bakblik en schenk er een scheutje olijfolie erover. Zorg ervoor dat de asperges goed bedekt zijn met de olie. Bestrooi ze met peper en zout. Zet de asperges in de oven tot zij crispy en zacht zijn (7-10 minuten op 250 graden, het hangt van de dikte van de asperges af). Controleer dit met de punt van een scherp mes. In de tussentijd kun je de geitenkaas verkruimelen.
Leg de asperges op de borden, doe er de verkruimelde geitenkaas over en vervolgens de bacon. Sprenkel er de citroensap en nog een beetje olijfolie over en strooi er vervolgens de geraspte citroenschil over. Serveer met tagliatella en en een stukje kip of verzin er zelf wat anders bij. Het gerecht kan ook koud gegeten worden.
Hey dodo, ik heb wel weer trek in iets anders. Een lekkere zomerse salade ofzo…