Asperges uit de oven

Ik ben zelf geen al te grote liefhebber van asperges. Toch kun je er rond deze tijd moeilijk aan ontkomen hier in Limburg, we zitten immers midden in de aspergetijd (grofweg van april tot en met juni). Ik kan deze maanden daarom niet voorbij laten gaan zonder daarop in te spelen. Gelukkig vond ik een van mijn ploegmaten bij de pubquizzzz bereid om een van zijn betere aspergerecepten voor de site te leveren.

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 1 pond asperges
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50-75 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel fijngehakte schil van een biologische citroen
  • 6-8 plakken ontbijtspek of bacon

Bereidingswijze

Bak de bacon of spek uit op laag vuur tot het krokant is. Leg op een keuken papiertje om af te koelen en verkruimel de uitgebakken bacon/spek. Zet weg in een kommetje.

Haal een stuk schil van de biologische citroen en rasp of hak deze fijn. De citroen dient biologisch te zijn. Je gaat immers de schil gebruiken en daar wil je eigenlijk “geen” normale citroenen voor gebruiken vanwege de bestrijdingsmiddelen die daaraan kleven.

Schil de asperges en snijd het onderste stukje er af. Leg de asperges op een stuk bakpapier op een bakblik en schenk er een scheutje olijfolie erover. Zorg ervoor dat de asperges goed bedekt zijn met de olie. Bestrooi ze met peper en zout. Zet de asperges in de oven tot zij crispy en zacht zijn (7-10 minuten op 250 graden, het hangt van de dikte van de asperges af). Controleer dit met de punt van een scherp mes. In de tussentijd kun je de geitenkaas verkruimelen.

Leg de asperges op de borden, doe er de verkruimelde geitenkaas over en vervolgens de bacon. Sprenkel er de citroensap en nog een beetje olijfolie over en strooi er vervolgens de geraspte citroenschil over. Serveer met tagliatella en en een stukje kip of verzin er zelf wat anders bij. Het gerecht kan ook koud gegeten worden.

1 thought on “Asperges uit de oven

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.