Tequila Sunrise


Een aantal weken gelden heb ik met o.a. > T, Bambi en Rikki weer mee gedaan aan het jaarlijkse toernooi van mijn oude basketbal vereniging Punch. Zo’n toernooi is niet alleen een gelegenheid om mijn vergeten basketbal skills weer eens op de proef te stellen, maar ook om tijdens de twee feesten herinneringen op te halen met mijn oude team- en verenigingsgenoten. Het eerste wil niet altijd even goed lukken, maar het tweede slaagt altijd. Vooral wanneer de feesten uitgerust zijn met een heuse cocktail bar en de schone Punch-dames heerlijke Jupiter Sunrises schenken!

Een Jupiter Sunrise is natuurlijk niet meer (maar zeker ook niet minder) dan een Tequila Sunrise onder een andere naam; een gevatte zinspeling op het thema van het toernooi. Aangezien de zomer er eindelijk dreigt aan te komen en dat traditioneel de periode is dat cocktails goed scoren op de site, leek me het gepast om het geheim van een lekkere Tequila Sunrise eens uit de doeken te doen.

Ingrediënten

  • 1 deel tequila
  • 4 delen sinaasappelsap
  • grenadine

Bereidingswijze

Doe wat ijsblokjes in een highball glas (die lange smalle). Schenk de tequila in en roer er daarna de sinaasappesap doorheen. Voeg tenslotte wat druppels grenadine toe. Gebruik hier een rietje voor om het beste effect te bereiken: rietje in de grenadine, vinger op het uiteinde van het rietje zodat de grenadine er niet uitloopt, tenslotte rietje in het glas en vinger er af zodat de grenadine in het drankje loopt. Eventueel kun je de cocktail nog met een schijfje sinaasappel garneren.

Het rode van de grenadine aan de onderkant van het glas geeft dan het effect van een zonsopgang. Hence the name.

This entry was posted in Alcoholisch, Alle Recepten, Cocktails en andere dranken by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.