Nora’s Nacho’s

Afgelopen weekend heb ik een bliksembezoek gebracht aan Zwitserland, waar de vriendelijke N bezig is haar studie af te ronden. N is een echte virtuose in de keuken (de Mediterrane Salade met Rucola, Mozzarella, Tomaat en Serrano ham heb ik van haar geleerd) en zondag bereidde ze weer een erg lekker hapje die ik de vaste bezoekers van de site niet wilde onthouden.

We waren ietwat uitgeput nadat we overdag flink de toerist hadden gespeeld in Neuchâtel en Lausanne. Het enige wat we wilden was languit op de bank ontspannen en met het verstand op nul (Pro7 zond Men in Black II uit) bijkomen van onze excursie. Echter, het probleem was dat we ook stevige trek hadden gekregen na al onze wandelingen.

Hoe los je dat op als je eigenlijk geen zin hebt om uitgebreid te gaan koken? Je maakt dan de ultieme tv-maaltijd: nacho’s als hoofdgerecht. Fantastische uitvinding!

(Will Smith in het Duits is trouwens lang niet zo grappig als je zou verwachten.)

Ingrediënten

 • zak (200-250 gram) nacho’s, smaak naturel
 • 100-200 ml crème fraîche
 • 4 tomaten
 • 1 groene paprika
 • 2-3 bosuitjes
 • klein blikje maïs
 • cayenne peper
 • geraspte kaas (liefst een beetje stevige kaas met veel smaak)

Bereidingswijze

Zet de oven aan, hard op 220 graden, dan is die straks al op temperatuur als de nacho’s er in gaan.

Snijd de tomaten en de paprika in kleine blokjes en de bosuitjes in kleine ringen. Leeg de zak nacho’s in een ovenschaal. Bedek de nacho’s met de crème fraîche. Leg de bosuitjes, tomaten en paprika hier weer op en strooi de maïs korrels daar weer overheen (laat het blikje wel eerst even uitlekken, natuurlijk).

Strooi tenslotte nog wat cayenner peper (naar smaak) en de geraspte kaas over alles heen. Laat het geheel in 15 minuten knapperig worden in de oven.

Enjoy!

This entry was posted in Alle Recepten, Vegetarisch, Fingerfood, Ovenschotels by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

4 thoughts on “Nora’s Nacho’s

 1. Ja, gravatar.com is niet echt 100% bereikbaar de laatste dagen. Overweeg ze er uit te gooien.

  Overigens wel de Nacho’s eens proberen. Ze zijn zeer smakelijk.

 2. Casema internet was uitgevallen en daarom maar 30 minuten internet tijd in de bibliotheek gekocht. Waar ik met 1 minuut te gaan zag dat je een errorcode had op je pagina. Wilde ik je even meldde, maar had het gevoel dat ik daarmee je hele pagina opblies, kon ik niet meer checken want de tijd was op. Nu zie ik dat alles weer ok is.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.