Balsamico Aardbeien Mocktail

Bladerend door een cocktailboek samen met Bambi (voor wanneer trouwens de opvolger van de Spinazie-zalm taart?) viel deze alcoholvrije cocktail ons op vanwege de aparte combinatie van ingrediënten. Het zoete van de aardbeien en de basilicum wordt in de mocktail verrassend goed aangevuld door het azijn en de peper.

Basilicum en aardbeien klaar om gepureerd te worden.

Ingrediënten

  • 5 verse aardbeien
  • 1/2 deel suikerstroop (een deel is 30 ml )
  • scheutje balsamicoazijn (scheutje is 2 ml)
  • versgemalen zwarte peper
  • basilicumblaadjes ingevroren in ijsblokjes

Bereidingswijze

Pureer de aardbeien samen met de ijsblokjes en de suikerstroop in de blender tot je een gladde rode smoothie over hebt. Schenk het in een glas, giet de balsamicoazijn er bij en maal er wat zwarte peper over. Koel serveren met een rietje. Eventueel nog garneren met een stukje aardbei en wat basilicumblaadjes.

Bottoms up!

2 thoughts on “Balsamico Aardbeien Mocktail

  1. Pingback: To break, broke, broken and 21! | ilona

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.