Lentesalade met ei en raapsteeltjes

Het is weer lente, tijd om de site vol te gooien met frisse voorjaarshapjes. Dit recept is ingestuurd door de vriendelijke mensen van www.raapstelen.nl. Ik wist niet dat de raapstelen-lobby zo groot was…

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 100 gram raapstelen
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje ansjovisfilets (50 gram)
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 4 tomaten
  • 1 theelepel franse mosterd
  • 10 zwarte olijven
  • 5 radijzen
  • zout en peper

Bereidingswijze

Kook de eieren en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in kwarten. Snijd de ui in smalle ringen, de radijzen in plakjes en de tomaten in smalle partjes. Roer al deze ingredienten samen met de raapstelen en de ansjovis door elkaar.

Pers de knoflook fijn en klop er een dressing van samen met de olie, de azijn en de mosterd. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schenk de dressing over de salade en garneer het met de olijven en de eieren. Bij www.raapstelen.nl adviseert men om stokbrood met gezouten boter er bij te serveren.

Eet smakelijk!

3 thoughts on “Lentesalade met ei en raapsteeltjes

  1. Als je dit nu lekker vindt, moet je eens één van die andere ca. 50 verrassende recepten met raapstelen uitproberen, kijk bij de recepten van http://www.raapstelen.nl
    Is dit onderdeel van de lobby ? *grijns*
    Eigenlijk gewoon weer oer-hollands-eten promoten……….. niks mis mee, lijkt me !

  2. Je hoort mij ook niet klagen hoor! Ik vind het juist altijd leuk om nieuwe recepten uit een onverwachte hoek te krijgen! Ook al is dat dan de raapstelen-lobby ;-) .

  3. De promotie van raapstelen lukt eigenlijk steeds beter.
    Inmiddels meer en meer breed verkrijgbaar in Nederland, en steeds meer jaarrond te koop.
    We hebben een lijst van verkoopadressen opgenomen op de site. We kregen/krijgen namelijk
    gemiddeld 20-30 unieke bezoekers per dag op de site, en veel vragen waar deze groente verkocht worden. Dusse…. http://www.raapstelen.nl en je weet weer alles :)

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.