Tonijn salade is altijd een toppertje op feestjes, maar ook een verademing op je broodje. De tonijn, koe van de zee, biefstuk van de blauwe wateren. Lekker? Jazeker! Moeilijk? Easy like sundaymorning…
Ingrediënten
- blikje tonijn op water
- mayonaise
- 10 olijven
- 1 ui
- 1 augurk
- zwarte peper
Bereidingswijze
Haal de tonijn uit het blik en prak hem in je schaal goed fijn (hoe fijner hoe beter, want vermenging met andere ingrediënten…). Dan de mayonaise erbij (ik zeg: 2 tot 3 flinke eetlepels voor 1 blik tonijn). Snijd een olijf of 10 goed fijn en dump het bij je tonijnmengsel, doe hetzelfde met je augurk (zaadlijsten dus verwijderen) en de ui. Meng alles door elkaar en proef even. Waarom? Omdat het lekker is! Dan breng je de massa op smaak met de zwarte peper. Blijf proeven, want behalve dat het lekker is, is het natuurlijk ook noodzakelijk om de taste van het geheel onder controle te krijgen…
Goed bij vers stokbrood of lekker op toastjes en vers wit bolletje! Voor serveren wat tomaat op de salade maakt het helemaal af natuurlijk.
Eet smakelijk!
Sjesus Mark, je doet me serieus watertanden. Dit en de eenvoudigheid van deze evergreen doet me bijna van m’n keyboard ontkleven en op m’n fiets springen richting supermarkt. Damn, ik ga nu meteen. perfect voor de lunch lijkt me zo. Ik mis namelijk de olijven en augurken. toch niet geheel onbelangrijk. Haal er meteen bij de C1000 bakker een paar lekkere ciabatta’s bij!! mmmm, i’m off.
Yep, is idd erg goed! Tonijn rules!
Damn! hij was goed Mark. hij deed het ook erg goed op een Italiaanse bol, met in plaats van de tomaat een paar frisse, niet te dun gesneden, plakjes komkommer. mmm! ohja, ik had om ‘praktische’ redenen de Mayo voor Yogonaise vervangen, lekker fris en volgens net zo lekker. het geheim zit hem echt in de peper en de fijn gesneden olijfjes, denk ik!
moet nu wel ff uitbuiken hoor. toch bijna een heel blikkie op…
“Biefstuk van de blauwe wateren” indeed. Niet voor niets heb je in de VS Chicken of the Sea tuna, al zorgt dat bij sommigen wel voor wat verwarring.
Hallo Mark,
Via google kwam ik op uw recept, en moet zeggen dat het heerlijk was!
Dank dat u het recept met ons wilde delen…
gegroet met een volle buik, elmee