Romige Paprikadip

Met een maand vertraging heb ik gisteren mijn verjaardag gevierd. Ik wilde eerst voor de makkelijke optie kiezen en en als versnaperingen veel zakken chips halen, maar uiteindelijk wist men mij over te halen om wat échte hapjes aan de gasten voor te schotelen. Onder anderen zouden we een aantal dipsausjes gaan maken voor de chips. Al snel hadden we besloten dat er in ieder geval Guacamole en Allioli moest zijn, maar we wilden nog een derde dip hebben. Na wat brainstormen en rondsurfen op Internet, kwamen we op het nu volgend recept.

Bereidingswijze

Ingrediënten

 • 2 rode puntpaprika’s
 • één rode peper
 • 250 gram roomkaas
 • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
 • 125 ml zure room

Koop twee lange rode puntpaprika’s. Doordat deze paprika’s wat zoeter zijn dan “normale” paprika’s krijgt de saus een bijzondere smaak. Snijd de paprika’s open en haal de zaadlijsten er uit. Doe hetzelfde met een rode peper. Plaats ze vervolgens in een blender samen met 250 gram roomkaas en 100 gram geraspte Parmesaanse kaas. Pureer alles tot je een mooie gladde saus hebt. Roer tenslotte beetje bij beetje 125 ml zure room door de dip heen.

De dip koel serveren met chips of crackers en je vooral niet zo debiel gaan gedragen als bij die irritante Doritos reclames van een tijdje terug. Dippen is lekker, maar geen lifestyle.

Zie ook de andere dipsauzen die we voor mijn verjaardag maakten:

 • Allioli
 • Bambi’s Guacamole
This entry was posted in Alle Recepten, Vegetarisch, Sauzen, Fingerfood by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

8 thoughts on “Romige Paprikadip

 1. Na zaterdagavond weet ik nu dat de paprikadip inderdaad ontzettend lekker is. Maar kreeg zondag wel wat commentaar op de knoflookgeur die nog om me hing na het eten van de heerlijke Guacamole en All’i Oli.

 2. Tja, je moet er wel wat voor over hebben natuurlijk. De Guacamole en Allioli volgen trouwens ook snel, zodra ik er achter ben wat Femke en Richard er precies doorheen gedaan hebben.

 3. Leuk idee met die roomkaas, ik had dat vandaag wel willen hebben bij de Tortilla’s. Maar ik ga d’r natuurlijk wel wat extra pepers inmikken.

  “t is wel grappig dat ik zelf drie soortgelijke recepten heb, voor een hete rode dip, een guacamole dip en een knoflook dip. Maar die houd ik voorlopig nog ff voor mezelf.

 4. Afgaande op andere recepten van je, zullen die drie dipsauzen toch net ff te heet voor mijn smaak zijn ;-). Maar mocht je ze ooit nog met de wereld willen delen, kun je dat altijd hier doen.

  Als ik vanavond tijd heb, zal ik de guacamole ook nog plaatsen.

 5. vandaar dat Rikki zo graag mijn mening wilde horen over de dip…
  maar hij was erg lekker.
  aardig feestje ook.

  zal ik je nog een recept voor bier geven?

 6. Rikki heeft voor de Allioli gezorgd. Deze dip heeft mijn zusje gemaakt.

  Het recept voor bier is altijd welkom! Onder welke categorie moet ik die dan plaatsen? Cocktails?

 7. Hoi levensgenieters, ik was op zoek naar een paprikadip, en die heb ik gevonden! Het lijkt me dan ook niet meer dan eerlijk dat ik een andere dip met jullie deel!

  Witte bonendip

  witte bonen in blik (klein, bijvoorbeeld glazan potje van hak)
  3 flinke knoflooktenen
  olijfolie
  verse rozemarijn
  indien gewenst citroen

  Drie knoflooktenen fijnpletten met de platte kant van een groot mes. In een pan met olie doen, en laten “borrelen”, maar niet bruin laten worden. Witte bonen uit laten lekken en in de blender. Knoflook met olie erbij, en nog extra olie. Zout en peper en een eetlepel fijngesneden verse rozemarijn. Indien gewenst sap van een halve citroen toevoegen. Klaar!

 8. Bedankt voor de reactie en de bonendip! Ik zal die binnenkort eens uitproberen en toevoegen aan de site.

  Heeft de paprikadip nog gesmaakt?

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.