Een hele tijd geleden heb ik van N uit het Tilburgse T een set recepten gekregen. De Gevulde Paprika’s smaakten heel erg goed, dus leek het me weer eens tijd om het volgende gerecht te proberen: “Thaise Green Curry”.
Bereidingswijze
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 1 pakje green curry pasta van Conimex
- 150 gram peultjes
- 2 sjalotjes
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- 1 blik kokosmelk
- 1 bakje cashewnoten
- verse koriander
- verse basilicum
- komkommer
Snijd 3 kipfilets in blokjes en marineer ze gedurende 10 minuten in green curry pasta. Zelf heb ik daarvoor een pakje van de vriendelijke mensen bij Conimex gebruikt.
Kook 150 gram peultjes en 150 gram sperziebonen in water, terwijl de kip in de pasta op smaak aan het komen is. Laat de groenten net zo lang koken tot ze beetgaar zijn. Niet te lang, want dan worden ze te zacht en weeïg. Haal ze op het juiste moment uit de pan.
Bak de kip nu in een wok op hoog vuur samen met twee gesnipperde sjalotjes. Doe de gekookte peultjes en sperziebonen er bij en voeg ook een klein gesnede groene paprika en courgette toe. Blijf het geheel roerbakken.
Giet een blik kokosmelk bij de kip en de groenten, een bakje cashewnoten en breng het geheel nog wat op smaak met wat verse koriander en wat verse basilicum. Laat het geheel op laag vuur nog 5 minuten door sudderen.
Tot slot laat ik N zelf aan het woord:
Serveer met Thaise witte Pandanrijst. Eet er komkommer bij en sop het in de green curry. De saus moet aan de dunne kant zijn, net als soep.
Eet smakelijk!
Zie ook:
- Boterkip met cashewnoten in kokosmelk