Teresa Heinz Kerry’s Pumpkin Spice Cookies

Zoals eerder uitgebreid beschreven organiseert het Amerikaans vrouwenblad Family Circle sinds 1992 de Cookie Cook-Off, een bakwedstrijd tussen de potentiële First Ladies. De echtgenotes van de presidentskandidaten van de twee grootste politieke partijen zenden elk een eigen recept voor koekjes in en de lezers van het blad mogen dan stemmen over welke van de twee het lekkerst is.

Dit jaar waren de inzendingen Laura Bush’s Oatmeal-Chocolate Chunk Cookies en de Pumpkin Spice Cookies van Teresa Heinz Kerry. Het Bush recept heb ik al beschreven. De koekjes van Teresa Kerry kan ik echter niet onder de loep leggen. Ik kan namelijk nergens canned pumpkin puree (pompoen puree) vinden, een van de belangrijkste ingrediënten van het recept. Tevens voel ik er op dit moment weinig voor om zelf een pompoen te gaan pureren.

Voor de volledigheid heb ik toch maar besloten om het recept hieronder over te nemen. Ik houd warm aanbevolen voor plekken waar pompoen puree te vinden is. Mocht ik het goedje nog in mijn handen krijgen, dan zal ik de koekjes alsnog bakken en proeven voor lekkerhapje.nl. Ik hoor natuurlijk ook graag hoe ze smaken van anderen die de koekjes weten te bakken.

 • 1 cup (2 sticks) butter, at room temperature
 • 1 cup sugar
 • 1 egg
 • 1 cup canned pumpkin puree (from 15-ounce can; do not use pumpkin pie filling)
 • 1 teaspoon vanilla
 • 2 cups all-purpose flour
 • 1 teaspoon baking powder
 • 1/2 teaspoon salt
 • 1 teaspoon cinnamon
 • 1/2 teaspoon allspice
 • 1 cup chopped walnuts
 • 1 cup raisins
 1. Heat oven to 375 °F.
 2. With electric mixer, cream butter and sugar.
 3. Beat in egg, pumpkin and vanilla.
 4. Sift together flour, baking powder, salt, cinnamon and allspice.

Zo loopt de voorbeschouwing op de Presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten van lekkerhapje.nl een beetje met een sisser af… of toch niet? Want, wat als Teresa Heinz-Kerry haar naam eer aan had gedaan en een recept voor Ketchup Rozijnen Koekjes had ingestuurd?

This entry was posted in Alle Recepten, Nagerechten en gebak by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

2 thoughts on “Teresa Heinz Kerry’s Pumpkin Spice Cookies

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.