Het is altijd leuk wanneer je kinderen in aanraking komen met nieuw eten dat ze niet kennen en het dan ook nog eens lekker vinden. Een paar jaar terug gebeurde dit bij onze tweede zoon, hij moet toen 3 of 4 zijn geweest, en de garnaal. Of “goornaal” zoals hij ze noemde, wat gek is want hij vond (én vindt!) ze helemaal niet goor.
Anyway, dus op zoek naar nieuwe recepten met “goornalen” kwamen we uit op dit pastagerecht waar ze gecombineerd worden met zalm. Bonuspunten, want we zijn hier ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om vis op het menu te krijgen, vanwege alle gezonde Omega-3’s en zo.
Pasta met garnalen
Course: Alle Recepten, Hoofdgerechten, Italiaans, Mediterraan, Pasta, VisCuisine: Italian4
personen40
minutesIngrediënten
4 zalmfilets / zalmmoten
250 gram garnalen
150 ml slagroom
3 teentjes knoflook
250 gram cherry tomaatjes
300 gram korte pasta (penne, pippe o.i.d.)
geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Begin met het snipperen van de teentjes knoflook en zet deze apart.
- Breng 100 ml water aan de kook in een wok of grote braadpan.
- Wrijf de zalm in met wat peper en zout naar smaak.
- Warm de zalmfilets kort op in het simmerende water voor ongeveer 5 minuten. Zorg ervoor dat de zalm net niet bedekt is (zeg maar voor driekwart) door het water. Haal de zalm dan uit de pan en leg deze even apart op een bord. Laat het kookvocht doorsudderen in de pan.
- Voeg de gesnipperde knoflook en de garnalen toe aan de pan en roer goed door.
- Voeg vervolgens de slagroom en cherry tomaatjes toe aan de pan en laat het geheel zachtjes door pruttelen.
- Kook ondertussen de pasta al dente.
- Voeg de zalm toe aan de saus in de pan en roer voorzichtig zodat de vis uiteenvalt in grote hapklare brokken.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de garnalen-zalmsaus in de pan. Roer het geheel goed door zodat de pasta goed bedekt wordt door de saus.
- Serveer met een beetje geraspte Parmezaan er overheen gestrooid naar smaak.