Een tijdje terug plaatste ik een foto op Facebook waarin ik aankondigde om “binnenkort” een recept voor courgettecake op de site te plaatsen. Een tijdje terug was augustus 2013 en anderhalf jaar is wel een hele ruime interpretatie van het begrip “binnenkort”. Hoogste tijd dus om met het recept voor de courgette cake voor de dag te komen.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2-3 courgettes (totaal +/- 500 gram aan courgette)
- 225 gram boter
- 375 gram tarwebloem
- 260 gram suiker
- 2 theelepels vanille suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- theelepel zout
- theelepel kaneel
- theelepel gemalen nootmuskaat
- handje walnoten
- handje rozijnen
Bereiding
Gebruik een kaasrasp om de courgettes in kleine reepjes te raspen. Smelt de boter.
Klop de eieren in een kom met de suiker en de vanillesuiker. Roer de courgettereepjes en de boter door de mix heen.
Strooi de bakpoeder ove de mix en roer beetje bij beetje de tarwebloem er doorheen. Voeg de rest van de ingrediënten (zout, specerijen, rozijnen en noten) en roer ze door de mix.
Vet de binnenkant van een cakeblik in met boter. Vul de blik met de cakemix.
Bak de cake in de oven: ongeveer 50 mins op 180 graden.
Laat de cake een kwartiertje afkoelen buiten de oven voor je ten aanval gaat.
Kaasrasp?? Keukenmachine zul je bedoelen…
Zie ik hier nog een variatie in van courgette met wortel? Lijkt me ook een goede combi.
Lijkt me inderdaad een goed idee. Half om half met de wortel en de courgette, het proberen zeker waard.
Ik heb de courgettes trouwens gewoon met de hand geraspt, maar keukenmachine is uiteraard ook een optie.