Nutella taart met hazelnoten

Nutella, wie is er niet groot mee geworden? Nou, ik niet, want in Spanje hadden we Nocilla (“¡Leche, cacao, avellanas y azúcar!”), maar het punt is dat de combinatie van hazelnoot, cacao en suiker bij mensen veel losmaakt. Nutella fans hebben zelfs een Wereld Nutella Dag in het leven geroepen ter ere van dit ambrosia van chocola. Fabrikant Ferrero (ja, die van de embassade) buit deze passie uit door middel van Nutella kookboeken en Nutelleria’s, restaurants die compleet gewijd zijn aan de chocopasta.

Met dit in het achterhoofd, lijkt het niet meer dan logisch dat wanneer je een heel gezinspot Nutella gebruikt bij het bakken van een taart, je dan een taart krijgt die zo zondig lekker is, dat je de biecht moet laten afnemen na de eerste hap.

Nutella cake

Ok, dat is misschien een beetje overdreven, maar niet veel. Iedereen die van deze taart gegeten heeft, kan de verleiding niet weerstaan en vraagt vroeg of laat, maar meer vroeg dan laat, om het recept. Bij deze wil ik al deze mensen dan helpen te voorzien in hun behoefte om te zondigen.

Ook dit is een recept van Nigella, maar daar waar de olijfolie chococake wat luchtig en misschien zelfs een beetje saai was, is de Nutella taart machtig sompig, op het brownie-achtige af. Zeker als je, voor dat extra beetje sompigheid, de meel vervangt door gemalen hazelnoten.

Ingrediënten

 • eigeel van 6 eieren
 • eiwit van 6 eieren
 • snufje zout
 • 125 gram ongezouten roomboter
 • 400 gram Nutella
 • een eetlepel rum
 • 100 gram gemalen hazelnoten (of 125 gram bloem)
 • 100 gram pure chocolade (70% plus)

voor de ganache op de taart:

 • 100 gram hazelnoten
 • 125 ml slagroom
 • 1 eetlepel rum
 • 125 gram pure chocolade (weer 70% plus!)

Bereiding

Maal 100 gram van de hazelnoten in je keukenmachine of met de hand in je vijzel. Smelt 100 gram van de chocolade au bain marie. Leg chocola en gemalen hazelnoten even opzij.

Doe de eiwitten in een kom met het snufje zout en klop ze stijf.

Meng in een andere kom de Nutella en de boter toe een romige pasta. Voeg vervolgens de rum, het eigeel en de gemalen hazelnoten (of bloem) toe.

Roer de gesmolten chocola door je beslag. Voeg daarna de geklopte eiwit voorzichtig toe om de boel luchtig te maken.

Vet een springvorm in met boter en giet het beslag er in. Bak de taart zo’n 40 minuten op 180 graden, of tot een satéprikker net schoon uit de taart komt wanneer je deze daarmee aanvalt. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen terwijl je aan de ganache begint om de taart te bedekken en af te maken.

Rooster de overgebleven hazelnoten in een pan tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Let er wel op dat ze niet alleen aan een kant aanbranden maar redelijk regelmatig over de hele oppervlakte roosteren. Leg ze opzij en laat ze afkoelen.

Voeg de overgebleven chocolade, de slagroom en het scheutje rum samen in een sauspan en verwarm deze zodat de chocola gaat smelten. Zodra het smelten begint, meng het geheel tot een dikke saus met een garde.

Verwijder de taart uit de springvorm en bedek haar met de ganache. Verdeel vervolgens de geroosterde hazelnoten over de bovenkant.

Enjoy!

Nutella cake punt

 

This entry was posted in Alle Recepten, Nagerechten en gebak by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

7 thoughts on “Nutella taart met hazelnoten

 1. ik heb het uitgeprobeerd en het was best machtig, en ik ga het volgende week weer maken kan het ook dat ik melk chocolade gebruik in plaats van pure chocolade?

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.