Risotto van vis met peentjes en doperwtjes

Risotto straalt altijd iets hoog culinairs uit, het heeft iets fancies, iets echt “foodies”, hoog Jamie-Oliver-nodigt-zijn-hippe-vrienden-uit-voor-een-etentje-gehalte. Maar in feite is het gerecht redelijk eenvoudig te bereiden, bijna altijd goddelijk lekker en een ideale manier om je groentela en vriesvak op te ruimen.

Dat doen we dan ook regelmatig in huize Lekker Hapje, eergisteren nog bijvoorbeeld. In het vriesvak lagen nog twee tilapia filets en een aangebroken pak diepvries tuinerwten en in de groentela (wat ze in het Engels zo mooi de “crisper” noemen) een zestal peentjes.

Ingrediënten

voor 2 personen

 • twee tilapia filets
 • 1 ui
 • 100 gram (arborio) rijst
 • 200 ml witte wijn
 • 500 ml visbouillon
 • 6 penen
 • 200 gram tuinerwten
 • olijfolie
 • peper
 • zout
 • 50 gram geraspte Parmezaan

Bereiding

Breng de penen in ruim water met een snufje zout aan de kook. Ga aan de slag met de rijst terwijl de worteltjes koken.

Snipper het uitje en fruit het met een beetje olijfolie in een grote braadpan. Zodra het doorzichtig begint te worden, voeg je de rijst toe. Fruit het een paar minuutjes mee, tot de rijst begint te glanzen. Blus vervolgens af met de witte wijn.

Snijd de vis in blokjes en voeg toe aan de rijst zodra de wijn bijna verdampt is.

Giet een scheutje van de bouillon bij de rijst en laat dit weer indampen.Vergeet niet of af en toe goed te roeren om aanbakken van de rijst te voorkomen.

Giet de peentjes af, snijd ze in blokjes (kijk uit dat je je vingers niet verbrandt) en voeg ze toe in de pan. Blijf nu steeds beetjes bouillon toevoegen en laten indampen totdat de rijst beetgaar is.

Proef de rijst en breng indien nodig op smaak met nog wat peper en zout. Roer als laatste de Parmezaan er door.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.