Strawberry Fool

De aardbeien zijn weer in het seizoen(?). Een geschikt moment derhalve om dit toetje met jullie te delen.

Een “fool” is een Engels dessert van fruit, deels gepureerd, in combinatie met slagroom en suiker. Dit recept kwam ik vorig jaar tegen bij Mark Bittman en omdat we destijds net waren verhuisd en veel visite kregen in ons nieuw huis, heb ik er veelvuldig gebruik van gemaakt. En voor zover ik mij kan herinneren, waren de reacties altijd positief (negatieve reacties worden uiteraard als niet valide niet meegeteld).

Ingrediƫnten

    • 1 bak aardbeien
    • 100 gram suiker
    • 250 ml room
    • 1 theelepel vanille suiker

Bereidingswijze

Was de aardbeien en snijd ze in blokjes (houd een of twee aardbeien apart om straks de toetjes mee te garneren). Gooi er de helft van de suiker bij en laat een aantal minuten staan, zodat de suiker kan mengen met de fruitsappen.

Giet de sappen met de helft van de aardbeien in de blender. Pureer de boel en doe dit weer terug bij de rest van de aardbeien.

Klop de slagroom met de overgebleven helft van de suiker. Gebruik een garde of een staafmixer om de slagroom stijf te kloppen.

Meng slagroom met het aardbeienpuree. Verdeel over de dessertschotels en garneer met de aardbeien die je aan het begin opzij had gelegd.

This entry was posted in Alle Recepten, Nagerechten en gebak and tagged , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.