Aubergine rolletjes met serranoham en geitenkaas

eventrocknrollHet is alweer van maart gelden dat Lekker Hapje eens meedeed met het food blog event. En dat terwijl we in het eerste kwartaal van het jaar toch twee van de drie maanden van de partij waren (met de heerlijke quesillo en de boozetastic kip met tequila). Maar zoals wel vaker op de site, was een nachtkaarsje wat langzaam uitging het enige wat we overhielden aan dat veelbelovend begin.

Welnu, laat ik de vlam van die kaars maar weer eens aanwakkeren door aan het event van november mee te doen (al is het hier nu al na 12en en dus eigenlijk 1 december… maar ik geloof dat de food blog events officieel UTC hanteren.).

Het thema van november is (was) “Rock ‘n Roll”, als bedacht door Juuth van het eponieme juuth.nl:

We gaan rollen, vouwen, stapelen en vullen; superchic of snelle hap…: it’s the inside that counts!

Aangezien we mochten kiezen, viel mijn keuze op rollen. Niet zozeer omdat ik vouwen, stapelen (ik ben de lezers nog een lasagna recept schuldig) of vullen niet leuk vindt, maar omdat ik in mijn lange lijst drafts van WordPress (zeg het vagevuur van Lekker Hapje)  dit recept vond voor ‘n opgerolde aubergine/serranoham/geitenkaas combo.

(Bij juuth.nl nu het overzicht van het event.)

Aubergine rolletjes met serranoham en geitenkaas

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 10 plakjes serranoham
  • geitenkaas
  • olijfolie
  • balsamico azijn

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in de lengte in schijven van ongeveer een halve centimeter dik.

Verhit een klein beetje olijfolie in een grillpan en bak de aubergine schijven aan beide kanten gedurende een paar minuten. Laat de aubergine dan even uitlekken en afkoelen.

Neem een van de aubergine schijven en bedek die aan een zijde met een plakje serranoham. Snijd een blokje geitenkaas af en leg die op een van de uiteindes van het schijfje aubergine en (Rock ‘n) rol(l) vervolgens het geheel op (beginnend bij het kaas-uiteinde).

Herhaal dit voor de rest van de schijfjes aubergine.

Verdeel de rolletjes over een bord en dresseer ze met een paar druppeltjes balsamico azijn.

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood and tagged , , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.