Gehakt met snijbonen en taugé

Tegenwoordig is iedereen aan het “sonjabakkeren”. Links en rechts vliegen de kilo’s er af bij collega’s en vrienden die zweren bij het evangelie van Sonja (die niet altijd onomstreden is).

Maar voordat de boeken van Mevr. Bakker met honderdduizenden over de toonbank gingen, verkocht ene Michel Montignac miljoenen boeken in heel Europa. In de jaren 90, toen Sonja nog aan haar LOI-cursus gewichtsconsulent moest beginnen, was heel Nederland aan het “Montignac-en”.

Het Montignac dieet (ook niet zonder tegenstanders) baseert zich op het scheiden van vetten en (slechte) koolhydraten. Zo lang je je aan deze scheiding houdt, mag je verder alles eten. Dit was een van de redenen voor de populariteit van het dieet.

Waarom deze lange inleiding? Dit recept schijnt een heus Montignac-recept te zijn. We vonden het geplakt in een van de receptenboekjes van de lieve Angelique. Het lijkt op het eerste gezicht een saaie en smakeloze bedoeling (snijbonen, taugé) maar gelukkig zorgt het varken (katenspek, salami) toch nog voor genoeg smaak.

Ingrediënten

4 personen

  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram runder- of lamsgehakt
  • 50 gram katenspek
  • 50 gram salami
  • 1 theelepel scherpe paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 500 gram snijbonen
  • 250 gram taugé

Bereidingswijze

Snijd de salami en spek in blokjes. Verhit de olie in een braadpan of wok en bak daarin het gehakt. Voeg de spekblokjes en salami toe en bak deze kort mee.

Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Knijp de knoflook fijn in de knoflookpers. Voeg paprikapoeder, knoflook, ui en paprika reepjes toe. Roer alles goed door elkaar en laat het circa 5 minuten op laag vuur bakken.

Snijd de snijbonen in stukken en breng ze in een kookpan kort aan de kook. Giet ze af en voeg ze toe aan het gehaktmengsel.

Roerbak tot slot de taugé nog heel even mee.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.