Kooklessen van Robert Rodriguez

Robert Rodriguez (géén familie) is de regissuer van films als Sin City, Desperado, Spy Kids en, de film waarmee hij doorbrak, El Mariachi. Rodriguez staat bekend om zijn liefde voor het filmmaken. Hij regisseert niet alleen zijn films, maar vaak schrijft hij ze ook, componeert er de muziek voor, staat achter de camera en deot zelf de montage. De film is een uit de hand gelopen hobby voor hem en vaak straalt de lol die hij beleeft van zijn films.

Nu blijkt deze alleskunner nog een hobby te hebben: koken! Ik las op Boing Boing dat de DVD’s van sommige van zijn films een extra bevatten waarin Rodriguez kookles geeft. Hij laat dan bijvoorbeeld zien hoe je een gerecht klaar moet maken die in de film door een van de hoofdpersonages wordt gegeten. Of hij legt uit hoe je lekkere taco’s maakt, als lat night snack voor die lange nachten van film monteren.

De kooklessen duren een kleine 10 minuten (zijn daarom zeer toepasselijk 10-minute Cooking School genaamd) en zijn erg onderhoudend en vol humor gefilmd. Geheel in Robert Rodriguez stijl zeg maar. Uit de filmpjes is duidelijk op te maken dat hij lekker eten en goed kunnen koken hoog in zijn vaandel heeft staan:

“Not knowing how to cook, is like not knowing how to f*ck. You’ve got to eat the rest of your life, so you might as well learn how.”

Voor zover ik heb kunnen vinden, zijn er momenteel twee 10-minute Cooking Schools in omloop en dankzij de wondere wereld van YouTube, zijn ze hieronder te vinden.

Puerco Pibil

Tijdens de eerste les legt RR uit hoe je Puerco Pibil moet maken. Tijdens zijn film Once upon a time in Mexico is dit het favoriete gerecht van de personage van Johnny Depp. Het is varkensvlees wat met veel kruiden in zijn eigen vocht langzaam gaar gebakken wordt in de oven: “A dish so good, you might just get whacked for making it.”

En passant doet hij uit de doeken wat hij de beste manier vindt om te leren koken: kies een paar gerechten uit die je lekker vindt en maak die een of twee keer per week tot je ze onder de knie hebt. Je hebt zo altijd een arsenaal aan specialiteiten die je klaar kunt maken.

Sin City Breakfast Tacos

Het tweede recept is voor de taco’s waar Rodriguez op geleefd zou hebben tijdens de late avonden waarin hij de DVD extra’s voor de film Sin City aan het monteren was. Hij maakt zelf de tortilla’s voor de taco’s (grootmoeder’s recept!) en bereidt vervolgens een vulling om te watertanden.

Al met al niet alleen twee onderhoudende filmpjes, maar ook twee recepten die ik zeker ga uit proberen. Vooral de varken moet erg lekker zijn en de taco’s lijken mij de ideale uitbrak ontbijt/lunch voor de zondag na een zware zaterdagavond stappen.

This entry was posted in Curiosa by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.