Na het zien van de geniale film “Fallen” (je weet wel: Time is on my side – The Rolling Stones, Denzel Washington, John Goodman), was het weer eens tijd om deze duivels lekkere, (en bij gebruik van genoeg sambal) hete, kipschotel te bereiden.
Let op: Niet met je mond vol gaan zingen want de saus vlekt nogal!
Ingrediënten
4 personen
- 500 gram kipfilet in stukjes
- 8 eetlepels tomatenketchup
- 8 eetlepes ketjap manis
- 6 eetlepels azijn
- 2 theelepes sambal (of meer als je van pittig houdt)
- 1 grote ui (of twee kleine)
- 1 zakje Conimex nasi kruiden
- 2 tenen knoflook
- 200 gram peultjes of sperziebonen
- 1 bekertje slagroom ad 200 ml (ongeslagen dus mensen!)
- 2 eetlepels pindakaas
- rijst
Bereidingswijze
Maak eerst de marinade voor de kip, als het gevogelte rond dobbert in de marinade zie je fase 1 van het duivelse plan tot stand komen. Doe de ketchup, azijn, ketjap, nasikruiden, de helft van de ui en knoflook en de sambal in een bak (let erop dat de kip hier dus ook nog bij kan anders wordt het een duivels (erg flauw) karwei je keuken schoon te maken).
Gooi je blokjes kip hierbij, even goed roeren en afgedekt in de koelkast zetten. Minimaal een half uur, maar een dag of nacht is nog veel beter! De azijn zorgt ervoor dat je kip echt supermals wordt en dat is wel een paar uurtje marineren waard.
Dan is het nu tijd om de rijst op te zetten: eerst wat zonnebloemolie in de pan, dan een kopje rijst per persoon erop en dan water erbij. Zorg ervoor dat er boven de rijst een laagje water staat met de diepte van 1 kootje van je pink.
Pak een wok, knal daar de andere helft van je ui en knoflook in (wie wat bewaardt, die heeft knoflook en ui) en fruit dit kort aan. Dan de marinerende kip erin en het geheel 5 minuten roerbakken, nu de peultjes erbij en het gerecht 30 minuten laten stoven.
Nu is de tijd gekomen dat good old mister Calve (de pindakaas dus) van de plank wordt gehaald en er twee ferme scheppen in het mengsel geschept worden, evenals het bekertje slagroom. Goed roeren en nog eens 10 minuten laten stoven.
Rijst op het bord, chicken 666 erbij, lepel pakken en eten maar! I have seen the devil and it looked good! Or at least tasted…
Lekker met een frisse salade en een mooi glas absinth… of wijn of whatever!
Klinkt erug lekker!!!
Vraagje: zonnebloem olie bij het koken van de rijst?
Wat is daar het effect van?
dat de rijst niet aan je pan plakt! met een rijstkoker heb je dat niet nodig inderdaad!
Kip zojuist in de marinade gestopt, ff een nachtje/dagje laten trekken en morgenavond Chicken sixsixsix…..ben benieuwd en wordt vervolgd………………..
en..?
….eergisteren gegeten en vanavond weer (we zijn met z’n 2-en dus voor 2 x gemaakt)……
Errug lekker!!!! enne, al diverse andere mensen het recept doorgegeven….
Top! Als ik teveel heb (niet heel vaak), snij ik de kipfilet in hele dunne plakjes. dit op een broodje met wat van de uien en wat sap… ook erg fijn!
Ben ik weer eventjes……..inmiddels die Kip666 al 4 x gemaakt en gegeten…..blijft echt superlekker! Oh en Mark, mijn man doet het dus ook hè? Het laatste restje de volgende dag op brood naar het werk…..
mooie berichten! op brood is ook zo goed. blij dat ie bevalt!
Afgelopen zaterdag voor het eerst de chicken 666 klaargemaakt,damn wat is dat lekker! Hij staat weer op de nominatie voor a.s. zaterdag ! Heerlijk,kan bijna niet wachten!
ik had hem zelf vorige week ook weer. blijft fijn voedsel inderdaad! blij dat het zo goed bevalt!
Ga het nu voor het eerst maken en eten heb 24 uur in marinade gestaan ruikt als een malle heb TREK nog 15 minutjes
En? was het wat je ervan verwachtte?
vandaag weer ‘ns koken! hebben het al in verschillende combi’s gegeten , tot friet aan toe . met en zonder sperziebonen
echt lekker!
patatje warm vlees dus? klinkt goed!