Dit recept heb ik alweer een aantal maanden terug gekregen van mijn zusje, die het op haar beurt weer van een van haar vriendinnen had ontvangen. Afgelopen weekend had ik eindelijk een geschikt proefkonijn gevonden om het uit te gaan proberen. Resultaat van de test was geslaagd, want de boterkip werd erg lekker gevonden. Maar ook erg machtig, daar het bord niet helemaal leeg werd gegeten! Misschien had ik ook wel veel te veel opgeschept…
Ingrediƫnten
6 personen
- 60 gr ghee of boter
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 eetlepel currypasta
- 1 eetlepell gemalen koriander
- 1 halve theelepel gemalen nootmuskaat
- 750 gr kipfilet
- 60 gr cashewnoten
- 200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
Snipper de uien en haal de knoflooktenen door de knoflookpers. Snijd de kip in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
Smelt de ghee of boter in een steelpan op gematigd vuur, doe er de knoflook en uien bij. Blijf roeren en bak totdat de uien goudkleurig zijn. Roer nu de currypasta, koriander en nootmuskaat erdoorheen en bak nog eens 2 minuten tot er een geurig geheel ontstaat. Doe de kip erbij, blijf roeren en bak het gerecht 5 minuten totdat de kip bruin is.
Voeg de cashewnoten toe, de room en kokosmelk (kokosroom) en breng alles zachtjes aan de kook en laat het 40 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Blijf regelmatig doorroeren om te voorkomen dat het geheel aanbrandt.
Serveer de kip met bijgerecht naar keuze.