Pasta met broccoli en chorizo

De saus met chorizo.

Hier volgt dan het slotakkoord van de trilogie van recepten die dit weekend de revue hebben gepasseerd. Zoals jullie weten gaat het om een drietal recepten die F me toegzonden heeft. Na de Popeye Salade en de Penne alla Rusticana sluiten we af met het recept voor “Pasta met broccoli en chorizo” (én champignons!).

Ingrediënten

  • broccoli
  • champignons
  • room
  • zout en peper
  • teentje knoflook
  • chorizo
  • eetlepel mosterd

Bereidingswijze

Roerbak lekker klein gesneden roosjes broccoli in een wok met een klein beetje olie. Snijd de inhoud van een doosje champignons in kwarten. Gooi de champies bij de broccoli en bak ze licht, niet al te lang, mee.

Dit is het punt waarop F aangeeft dat de Honig mix voor Tagliatelle roomsaus klaargemaakt dient te worden. Sinds crêpe-gate, toen ik kriteik kreeg te verduren voor het gebruik van kant-en-klare pannenkoeken, probeer ik zoveel mogelijk pakjes te vermijden. In plaats van het pakje voegen we dus wat slagroom of koksroom toe in de wok. Kruid naar smaak met zout en peper en voeg eventueel een geperst teentje knoflook toe. Laat het geheel goed war worden, maar niet koken.

Snijd ondertussen de chorizo in kleine plakjes en deze plakjes weer in kwarten. F raadt hier de Spaanse Chorizo Hollanda aan (“je moet echt deze hebben, geen ander merk!”), maar als je een “echte” chorizo kan vinden bij een traiteur ofzo, dan is dat ook prima geschikt. F raadt tevens aan om de plastic van de worst te halen (“is niet echt lekker door je saus, heb ik een keer gehad”) alvorens de stukjes in de wok. Door de chorizo zal de saus een lichte oranje kleur krijgen. Laat het nog enkele minuten opstaan onder goed roeren en voeg dan een eetlepeltje (niet meer) mosterd toe.

Pasta met broccoli en chorizo.

Kook volgens de verpakking de pasta (voor dit recept Pipe Rigate, die grote elleboogjes) in water en olie. Serveer het of reeds gemengd of apart, e buon apetito!

Tot zo ver de F-trilogie aan recepten. Let wel dat alledrie de gerechten pasta als hoofdingrediënt hebben. Het is dus aan te raden om ze niet als deel van een en dezelfde maaltijd te nuttigen.

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Pasta by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

One thought on “Pasta met broccoli en chorizo

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.