BierverliesMeter berekent hoeveel je teveel aan bier hebt betaald

Bier

Toen vorige maand bekend werd dat de Europese Commissie een aantal Nederlandse bierbrouwers zou beboeten voor het kunstmatig hooghouden van de bierprijs, was dat natuurlijk een van de gespreksonderwerpen tijdens de lunch op mijn werk (andere gespreksonderwerpen: de onhoudbare situatie in het Midden-Oosten, de opkomst van het radicale socialisme in Latijns-Amerika). De grap werd al snel gemaakt dat het geld de boete verdeeld zou moeten worden onder alle bierdrinkers die al die jaren te veel voor hun goud gele rakkers hadden betaald.

Helaas is de kans dat dit gebeurt natuurlijk nihil, al eiste Koninklijk Horeca Nederland wel lagere bierpijzen.

Nee, de enige discussie die nu loopt is of het geld naar de Europese Unie gaat of naar de Nederlandse schatkist gaat. En het ziet er zelfs naar uit dat de bierbrouwers de bierprijzen zullen verhogen om zo aan de boetes te kunnen voldoen. De maatregel die genomen is om de consument te beschermen, wordt op deze manier wel heel ironisch weer aan diezelfde consument doorberekend.

Uit protest hier tegen hebben D4JDJTVB (De 4 Jongens Die Jarenlang Te Veel Betaalden) een website opgezet waarin elke bierdrinker kan berekenen hoeveel hij/zij te veel betaald heeft al die jaren: de BierverliesMeter. Daarnaast heeft men de mogelijkheid om een email te sturen naar de betrokken brouwerijen en suggesties te doen voor de manier waarop de brouwerijen he te veel betaalde geld terug kunnen geven. Alles in een leuk en humorvol jasje gestoken.

Op het moment dat ik dit schrijf hebben al 50 duizend mensen hun verlies berekend. De gemiddelde bierdrinker heeft iets meer dan €1800 te veel betaald. Zelf zou ik daar iets onder zitten met €1500.

Hoeveel geld zou jij terug moeten krijgen? Laat je bedrag achter als reactie.

Meer info:

This entry was posted in Curiosa by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

2 thoughts on “BierverliesMeter berekent hoeveel je teveel aan bier hebt betaald

  1. Ik zou voor 1660 euro opgelicht moeten zijn. In de berekening wordt echter wel aangenomen dat alle geconsumeerde bier van de merken Heineken, Bavaria, Grolsch of Inbev is. Zelf drink ik meestal andere merken, en bovendien komt een significant deel van mijn bierconsumptie op kosten van de zaak. Voor mij zal het dus in werkelijkheid slechts een paar honderd euro zijn. Valt dus wel mee, al had ik het geld wel beter kunnen besteden.

  2. Ze gaan er wel van uit dat de bierinname pas op mijn 21e begonnen zou zijn, denk toch dat ik van mijn 18e tot 21 ook al behoorlijk wat bieren op heb… Algoed, genaaid blijf ik…

    Totaal te veel betaald € 1.716,00

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.