Magic Watermelon

Dit juweeltje heb ik oorspronkelijk geleerd van > T. Tijdens zijn sabbatical stage in Sydney was dit een van lokale gewoontes die hij zich erg snel eigen maakte.

Het concept lijkt uitgevonden voor Lekker Hapje: op een creatieve, doch zeer eenvoudige, manier veel drank tot je nemen.

No worries!

Ingrediƫnten

 • 1 rijpe watermeloen
 • 1 fles wodka

Bereidingswijze

Maak een klein gat aan de bovenkant van de watermeloen. Giet hier, eventueel met behulp van een trechter, een deel van de vodka in. Laat de meloen vervolgens een nachtje in de koelkast staan zodat de drank goed in het vruchtvlees kan trekken. Herhaal dit elke dag opnieuw, totdat de watermeloen verzadigd raakt en geen drank meer opneemt.

Snijd de watermeloen in stukken en serveer lekker koud.

7 thoughts on “Magic Watermelon

 1. Wat een smerig recept. Ik zou het niet proberen! Na een week vol spanning en een halve fles dure wodka volgde een grote deceptie….Ik zal Jamie ook even bellen want die heeft dit recept ook in zijn boeken staan.

 2. Ik moet in alle eerlijkheid toegeven dat ik de Magic Melon zelf nooit heb geproefd, maar ik hoor er altijd niets dan lof over! Met vrienden op vakantie hebben we het ooit met rum geprobeerd volgens mij, maar dat was ook geen succes.

  Misschien moet je de volgende watermeloen volgieten met whiskey… mocht die ook niet smaken, ben je in ieder geval wle van je overtollig Jameson af!

 3. Volgens mij hadden we er in Spanje absint ingedaan… big mistake! Zonde van de meloen.

  Maar inderdaad goeie herinneringen. Alleen hadden we Down Under meestal niet genoeg geduld (of niet de juiste voorbereiding) en ging de meloen nog diezelfde avond op…
  Verwacht er ook niet teveel van, gewoon watermeloen met alcohol. Helemaal prima!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.