Een tijdje terug gaf ik je hier de bananenpannenkoek, ideaal als snel, gezond en makkelijk te bereiden ontbijt.
Maar als je, bijvoorbeeld in het weekend, iets meer de tijd kan nemen voor je ontbijt en je wil iets smeuïgers en met wat meer inhoud, dan kun je het slechter treffen dan met dit BETA broodje. BETA naar de eerste letters van de vier belangrijkste ingrediënten waarmee het broodje is belegd.
Met de bacon en het eitje ideaal voor de morning after een zware night before ;-)
Ingrediënten
voor twee broodjes
- twee broodjes, obviously
- twee kleine avocado’s
- citroensap
- 4-5 plakjes bacon
- zout
- 10 – 15 cherry tomaatjes
- twee eieren
Bereiding
Snijd de avocado’s in tweeën, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel van de schil in een kommetje. Doe een scheutje citroensap en een snufje zout bij de avocado en prak het tot je een smeerbare pasta hebt. Leg even apart.
Snijd de tomaatjes in vieren en leg ze ook even apart.
Bak de bacon krokant in een bakpan. Haal uit de pan en laat even uitlekken op wat keukenpapier, terwijl je de eitjes bakt.
Bak de eieren in dezelfde pan waar je de bacon in hebt gebakken. Ik houd zelf van gebakken eitjes waar het eigeel nog vloeibaar is en lekker gaat lopen zodra je erin bijt. Maakt het broodje lekker smeuïg. Maar je moet ze uiteraard naar eigen smaak gaar bakken!
Snijd de broodjes open en smeer boven en onderkant in met de avocado pasta. Leg verdeel de tomaatjes over de bodem van beide broodjes. Verkruimel de bacon over de tomaatjes. Top het geheel af met de gebakken ei en de bovenkant van het broodje.
Enjoy!
Iets te heftig als ontbijt (voor mij) maar vast en zeker ook geschikt als lunchgerecht?
Uiteraard!
Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat in de weekenden we niet altijd even rap op gang komen in huize Lekker Hapje. Tegen de tijd dat zo’n broodje op tafel komt is het niet echt een ontbijt meer, maar meer een brunch of iets vervroegde lunch ;-)