Risotto van doperwten met spek

De vriendin en ik hebben onze intrek genomen in de nieuwe Casa Lekker Hapje. Er kan weer gekookt worden!

Alle kookboeken zitten nog wel in verhuisdozen en niet alle keukengerei is nog uitgpakt, dus nog even geen uitgebreide dissen of maaltijden. Wel een makkelijk risotto (ja, alweer) met doperwten en spek van de BBC Good Food website.

Ingredienten

voor 2 personen

 • 100 gram rijst (bijv. Arborio of Carnaroli)
 • 1 ui
 • 100 ml witte wijn
 • 500 ml kippenbouillon
 • 150 gram doperwten
 • 100 gram spek of bacon in kleine blokjes of reepjes
 • 50 gram boter
 • olijfolie
 • zout
 • peper
 • geraspte Parmezaan

Bereidingwijze

Snipper de ui fijn.

Verhit wat olijfolie in een braadpan en smelt daarin de helft van de boter. Fruit de ui. Zodra deze begint te verkleuren voeg je de spek/bacon toe en bak je deze knapperig. Bak dan de rijst even mee en roer goed zodat alle korrels bedekt worden door een laagje olie en glimmen.

Blus het geheel af met de witte wijn. Laat de wijn indampen en voeg dan een soeplepel bouillon toe. Laat alle vloeistof weer indampen en voeg dan weer een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is.

Roer de rest van de boter en de Parmezaan (bewaar een klein beetje kaar om straks de borden te garneren) door de risotto. Proef en breng indien nodig op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de risotto over twee borden en garneer met de Parmezaan wat je had bewaard.

Enjoy.

 

 

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Rijst and tagged by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.