De vriendin en ik hebben onze intrek genomen in de nieuwe Casa Lekker Hapje. Er kan weer gekookt worden!
Alle kookboeken zitten nog wel in verhuisdozen en niet alle keukengerei is nog uitgpakt, dus nog even geen uitgebreide dissen of maaltijden. Wel een makkelijk risotto (ja, alweer) met doperwten en spek van de BBC Good Food website.
Ingredienten
voor 2 personen
- 100 gram rijst (bijv. Arborio of Carnaroli)
- 1 ui
- 100 ml witte wijn
- 500 ml kippenbouillon
- 150 gram doperwten
- 100 gram spek of bacon in kleine blokjes of reepjes
- 50 gram boter
- olijfolie
- zout
- peper
- geraspte Parmezaan
Bereidingwijze
Snipper de ui fijn.
Verhit wat olijfolie in een braadpan en smelt daarin de helft van de boter. Fruit de ui. Zodra deze begint te verkleuren voeg je de spek/bacon toe en bak je deze knapperig. Bak dan de rijst even mee en roer goed zodat alle korrels bedekt worden door een laagje olie en glimmen.
Blus het geheel af met de witte wijn. Laat de wijn indampen en voeg dan een soeplepel bouillon toe. Laat alle vloeistof weer indampen en voeg dan weer een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is.
Roer de rest van de boter en de Parmezaan (bewaar een klein beetje kaar om straks de borden te garneren) door de risotto. Proef en breng indien nodig op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de risotto over twee borden en garneer met de Parmezaan wat je had bewaard.
Enjoy.