Lekker Hapje Cup: uitslagen 1e ronde

This entry is part 18 of 25 in the series Lekker Hapje Cup 2009

De eerste ronde van de Lekker Hapje Cup is afgerond en de stemmen zijn geteld. Grote hulde voor alle ingezonden recepten en reacties! Ik was stuk voor stuk onder de indruk van de stukjes, maar misschien nog meer van alle moeite die er door iedereen in is gestopt. Fantastisch!

Het volk heeft gestemd en als volgt besloten:

Groep A

  1. Nieuw Zeeland: Varkensrollade in kiwi-limoen saus – 46% (43 stemmen)
  2. Zuid Afrika: Jan in die sak – 32% (30 stemmen)
  3. Spanje: Albondigas – 15% (14 stemmen)
  4. Irak: Lever en aubergine met komijn – 6% (6 stemmen)

Groep B

  1. Italië: Rode pasta met ricotta en basilicum – 42% (42 stemmen)
  2. Egypte: Kofta met abrikozensaus – 26% (26 stemmen)
  3. Brazilië: Churrascaria de filé mignon de porco com cuscuz-abacate e caruru – 16% (16 stemmen)
  4. VS: Philly Cheese Steak – 16% (16 stemmen)

Dit betekent dat Nieuw Zeeland en Zuid Afrika uit Groep A en Italië en Egypte uit Groep B doorgaan naar de halve finale. Tegelijkertijd moeten we hierdoor helaas afscheid nemen van Spanje, Irak, Brazilië en de VS.

In Groep A nam Zuid Afrika snel de leiding met het door bondscoach van Groenesteijn aangekondigde aanvallende spel. Hoewel er nog wat controverse was over de rechtmatigheid van het vertoonde spel van bafana bafana, waardoor het tegen het eindewat  inzakte en het thuisland de groepswinst aan Nieuw Zeeland moest laten, bleek het overrompelend begin wel genoeg om de halve finale te halen. De Kiwi’s speelden hun eigen spel, lieten zich niet gek maken door de knotsgekke start van Zuid Afrika en legden utieindelijk redelijk gemakkelijk hun wil op aan de rest van de landen in de groep. Favoriet Spanje kwam helaas nooit echt in haar spel, ondanks de lekkere ballen. En de gedurfde orgaanvleestaktiek van bondscoach T bij Irak, was misschien té gewaagd voor een eerste ronde.

Groep B bleek uiteindelijk de echte “groep des doods”: alle vier de landen zijn verschillende momenten geplaatst of uitgeschakeld geweest. De VS begonnen goed aan de wedstrijd en namen in het begin de leiding. Maar “het broodje warm vlees” bleek niet genoeg om de Stars & Stripes bovenaan te houden. Een tijdlang ging daarna de strijd omde koppositie tussen het Braziliaanse “jogo bonito” en de Egyptische ballen. Maar de Italianen weten als geen ander (bij afwezigheid van Duitsland) hoe je in een toernooi moet groeien en het was daarom geen verrassing dat de dames van excellent-eten uiteindelijk de groep wonnen. In de halve finale worden ze vergezeld door Egypte.

De halve finale ziet er als volgt uit:

  • Egypte
  • Italië
  • Nieuw Zeeland
  • Zuid Afrika

De chefs van deze 4 landen dienen hun recept voor de halve finale in te sturen niet later dan vrijdag 19 juni. Op deze recepten kan dan gestemd  worden van zaterdag 20 juni tot en met zondag 27 juni. De twee landen met de meeste stemmen gaan door naar de finale.

Series Navigation<< Kofta met abrikozensausZuid Afrikanen in vreugde en verwarring >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

4 thoughts on “Lekker Hapje Cup: uitslagen 1e ronde

  1. Ik had 2 halve finales verwacht van winnaar ene poule tegen nummer 2 andere poule met knock-out systeem. Maar dit kan ook.

  2. Overwinnaars gefeliciteerd. Bij afwezigheid van de US in de halve finales zal dit recept als snack hier te bewonderen zijn…

  3. Misha, daar had ik aanvankelijk ook aan gedacht, maar heb daar al snel van afgezien. Misschien bij een volgende LHC.

    Mark, bedoel je het recept wat je voorbereid had voor de halve finale? Ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.