Gevulde gele paprika’s

Gevulde gele paprika's

De recepten op de site komen van veel veschillende bronnen. Ik krijg ze van vrienden en familie, of ze worden opgestuurd door lezers. Sommige recepten zijn van traditionele gerechten. Zo nu en dan “bedenk” ik iets zelf. Ik ben er zelfs niet vies van of soms recepten uit kookboeken te halen of van andere wesites over te nemen. Zo zijn een aantal recepten op de site gehaald uit de AllerHande, het kookblad/reclamefolder van ‘s lands grootste kruidenier.

Waarom zeg ik dit allemaal? Omdat dit recept voor gevulde paprika’s uit het tijdschrift “Sabor” komt. Dit is het kookblad/reclamefolder van de Spaanse supermarkt Caprabo. Ik kreeg het blad bij mijn laatste bezoek aan mijn zusje in Madrid en het leek me eens tijd om en van de recepten die er in staan klaar te maken.

Het thema van dit recept is de kleur geel. Niet alleen worden gele paprika’s gebruikt, maar de ingrediënten voor de vulling en die bij de paprika’s geserveerd worden, hebben ook allemaal deze kleur. Daarom, en ook om ze te onderscheiden van deze Gevulde Paprika’s, krijgt dit recept de volgende naam: Gevulde gele paprika’s.

Ingrediënten

  • 4 gele paprika’s
  • 150 gram basmati rijst
  • 4 schijven ananas
  • 2 bananen
  • 150 gram maïs korrels
  • 150 gram hamreepjes
  • curry poeder
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Was en droog de paprika’s. Snijd de bovenkant er af en hol ze uit door de zaadlijsten er voorzichtig uit te snijden. Bedek ze met een laagje olijolie, leg ze met de opening naar beneden op een rooster en bak ze gedurende een half uur in de oven op 180 graden.

Terwijl de paprika’s in de oven zitten, kun je de vulling gaan bereiden. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak daarin de rijst met een eetlepel currypoeder en een snufje zout, todat de rijstkorrles glazig geworden zijn. Voeg vervolgens water toe (ongeveer 2,5 keer het volume van de rijst) en een snufje zout. Laat de boel op niet te hoog vuur, onder voortdurend roeren, koken totdat de rijst gaar is. Meng dan de hamreempjes en de maïskorrels er door. Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met de rijst mix.

Maak een klein laagje ollie heet op een grillpan en bak daar de ananas en de bananen (in schijfjes). Serveer dit bij de paprika’s.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.