Bambi’s Guacamole

Guacamole mag eigenlijk nooit ontbreken op een feestje waar gedipt moet worden. Afgelopen zaterdag moest ik het daarom ook hebben om aan de gasten voor te schotelen. Het volgende recept is van de hand van de lieflijke Bambi, die vorige week zo vriendelijk was om zich over de guacamole te ontfermen.

Bereidingswijze

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 teentjes knoflook
  • limoen- of citroensap
  • 1 kleine ui
  • 1 tomaat
  • chilipeper
  • verse koriander

Prak de avocado’s en meng de uitgeknepen knoflookteentjes er doorheen. Voeg een klein scheutje limoensap toe en maak het gheel pittig met wat gemalen chilipeper. Eventueel kun je ook een verse peper, in kleine stukjes gesneden, gebruiken. Wees dan wel voorzichtig dat je de saus daarmee niet té pittig maakt. In plaats van de chilipeper kun je Mexicaanse (taco-)kruiden gebruiken. Deze zijn doorgaans wat ‘zoeter’ dan de chili en smaken erg goed in combinatie met het limoensap.

Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het in kleine stukjes. Snipper de ui en meng het samen met de tomaat door de rest van de saus. Breng alles tenslotte op smaak met gemalen peper en zout. Een beetje verse koriander, wat veel gebruikt wordt in de mexicaanse keuken, is een aanrader.

Dip ze!

Zie ook de andere dips die we op mijn feestje serveerden:

  • Allioli
  • Romige Paprikadip

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.