Knoflooksoep

Omdat we bij ons thuis fan zijn van knoflook en geloven in de therapeutisch goede eigenschappen van dit fijne bolletje (om het maar niet te hebben over de goede eigenschappen tegen vampieren), gebruiken we dit bijna dagelijks.

Om nog maar eens een boost te geven aan de knoflookinname, hieronder een recept voor een fijn knoflook soepje.

Ingrediënten

  • 2 bollen knoflook (gepeld en grof gesneden)
  • 1 grote aardappel (in blokjes gesneden)
  • Olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 grote eidooiers (of 4 kleine)

Je hebt voor dit recept tevens een staafmixer of keukenmachine nodig.

Bereiding

Doe wat olijfolie in een pan (groot genoeg voor ruim een liter aan soep) en fruit de aardappels en knoflook een minuut of 5 zachtjes. Voeg de laurier en cayennepeper toe en bak dit een minuutje mee, blus dan af met de bouillon.

Doe een deksel op de pan en laat de soep in 15 minuten zachtjes gaar koken. Na de 15 minuten de staafmixer in de pan (of de soep in de keukenmachine) en pureren maar.

Breng de soep nu weer aan de kook.

Klop de eidooiers los, schep 1 schep van de gepureerde soep in het bakje met je eidooiers klop dit goed door elkaar en voeg dan dit weer toe aan de soep en roer dit goed door.

Breng op smaak met peper en zout.

Lekker om te garneren met uitgebakken spek, ik heb dit zelf niet gedaan omdat mijn lieftallige echtgenote hier niet van houdt, maar laat dat voor jou geen reden zijn!

Smakelijk!

This entry was posted in Alle Recepten, Vegetarisch, Soepen by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

3 thoughts on “Knoflooksoep

  1. Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

    Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

    Groetjes en blijf bloggen!

    Steven van Chef in a Box

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.