De eerste maanden van het jaar staan in huize Rosier altijd in het teken van verjaardagen en andere vieringen. Mooie gelegenheden dus om wat nieuwe dipjes, sausje en anders lekkers uit te proberen.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 5 tenen knoflook, uitgeknepen
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels mayonaise
- 2/3 theelepels sambal of rode peper pasta
- peper
- zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden, prik de aubergines goed in en leg ze in een ovenschaal zo’n 45 minuten in de hete oven, af en toe draaien.
Meng het sap van de citroen, de olijfolie, de gedroogde peterselie en de knoflook met elkaar en zet weg tot verder gebruik.
Haal de aubergines uit de oven, ze moeten nu rimpelig zijn. Snij doormidden en haal het vruchtvlees uit de schil, laat in een vergiet een beetje uitlekken. Doe nu in een schaal en prak tot pulp. Ik heb zelf de staafmixer er even opgezet, let er wel op dat het niet een te gladde puree wordt.
Meng de mayonaise, het peterseliemengsel en sambal/peperpuree erdoor en maak op smaak met peper en zout. Laat het geheel nu buiten de koelkast afkoelen voordat je het wegzet.
Lekker op Turks brood!
‘k Heb er ook vaak last van, zo’n auberginedipje. Gaat meestal vanzelf weer over.
anti dippressiva?