Chicken Finidi with Coco-rice and tomato-veggies

This entry is part 43 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Een aanlokkelijke, elkaar wederstimulerende drieluik van vers met kruiden gepaneerde kip, een witte paradijs van kokos-rijst, en een in kruiden tot bloei gekomen tomaten-prei ondersteuning.

Ode aan Nigeriaans voetballer Finidi George.

Ingredienten

2-4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • zout
  • zwarte peper
  • kerriepoeder
  • milde of hete chilipoeder
  • witte rijst
  • 1 kokosnoot (of al geraspte kokos)
  • 4 tomaten
  • 1 prei
  • vers teentje knoflook

Werkwijze

Chicken Finidi: Snijd de kip in hanteerbare/middel-grote stukken. Klop de eieren los. Bereid het paneermeel door daarin zout, zwarte peper, kerriepoeder en milde of hete (afhankelijk van voorkeur) chilipoeder, allen toe te voegen. Haal de stukken kip door het ei, en vervolgens door het paneermeel. Bak dit in olie goudbruin. Voeg tenslotte nogmaals zout, zwarte peper, kerriepoeder en chilipoeder naar smaak toe.

Coco-rice: Breek de kokosnoot open en vang het vocht op. Drink dit op en geniet daar alvast van. Rasp vervolgens de kokosnoot. Voeg de kokosrasp toe aan het water waarin de rijst gekookt zal worden. Bewaar nog wat van de kokosrasp. Laat de rijst ongeveer een kwartier rustig koken. Top de rijst tenslotte af met de overgebleven kokosrasp.

Tomato-veggies: Snijd een teentje knoflook in zeer kleine stukjes. Snijd ook de tomaten in kleine stukken en de prei in dunne ringen. Bak het geheel in olie goed aan. Voeg zout, zwarte peper en chilipoeder toe naar smaak.

Dien de drieluik op in een bord en geniet u maar!! Oh yeah!!!!!

Stem op dit recept in de Lekker Hapje Cup.

Series Navigation<< Lekker Hapje Cup: Groep B, 3e wedstrijdCostillar de cordero al horno (lamsrack uit de oven) >>

One thought on “Chicken Finidi with Coco-rice and tomato-veggies

Laat een reactie achter