Southern Chicken, Tortilla Chips, Bean Dip & Cucumber Salad

This entry is part 5 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Zeg je USA, zeg je land van onbegrensde mogelijkheden, maar ook onbegrensd veel recepten waarvan de meeste hun roots niet in de USA zullen hebben. Net als veel van haar inwoners.

Daarom eerst dit recept. Nu zul je denken: Lijkt wel Mexicaans… Dit zal ergens vast wel voortgekomen zijn uit Mexicaanse ouders, maar goed, such is life. Beter goed gejat dan slecht bedacht natuurlijk.

Toen de assistent-coach en ik dit gerecht aten waren zeer te spreken over de kip. De tortillachips zijn gewoon leuk om eens zelf te maken en de dip, tja, wat kun je daar nog over zeggen… laten we het erop houden dat je met een dip altijd scoort.

De ingrediënten en eronder direct hoe je het spulletje moet combineren om tot een goed resultaat te komen:

Voor de southern chicken

  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels zout

Maak de kipfilets schoon en kook ze in iets gezouten water 5 minuten voor. Haal ze uit het water, dep ze droog, snijdt ze in de lengte doormidden (dus dat je 4 dunnere filets over houdt) en wrijf ze in met een mengsel van alle bovenstaande kruiden. per kant anderhalve minuut op de grill en klaar.


Voor de tortilla chips

  • 3 grote wrap tortilla’s
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout

Snijd de wrap tortilla’s in punten, haal ze door een mengsel van de olie, knoflook en paprikapoeder. Rangschik ze op een bakplaat op bakpapier, strooi er wat zout overheen en bak ze in een voorverwarmde oven (200 graden) in 10 minuten knapperig

Voor de cucumber salad

  • 1 komkommer fijngesneden
  • 1/2 gesnipperde rode ui
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
  • sap van 1 limoen
  • 50 ml olijfolie
  • zout

Meng voor de salade alle ingrediënten in een kom en laat dit in de koelkast op smaak komen (uurtje).

Voor de bean dip

  • 1 pot witte bonen (330 gram), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • rasp van een halve limoen
  • 1 Spaanse peper
  • zout
  • peper

Dan de dip. Pureer de bonen met de rest van de ingrediënten tot een gladde massa. Als de dip te droog is, voeg dan nog wat olie toe.

Een kind kan de was doen op deze manier. Maak er een frisse salade bij en je eten is geregeld. Staat ook leuk en kinderen vinden chips als avondeten meestal ook niet zo’n probleem. Ik weet overigens niet of het de bedoeling is, maar ik vond de combinatie van een chip, daarop een laag dip en daar weer een laagje cucumber salad op uitermate geslaagd. See for yourself!

Stem op dit recept in de eerste ronde van de Lekker Hapje Cup 2010!

Series Navigation<< Zuid-Afrikaanse butternutsaladeBeiers Varkensgebraad >>

2 thoughts on “Southern Chicken, Tortilla Chips, Bean Dip & Cucumber Salad

  1. Ik heb onlangs de witteboonen dip uitgeprobeerd. Wat een verrukking! Mijn vriendinen moesten meteen het recept. Het is echt een aanrader. Bedankt voor de inspiratie.

  2. Hoi Jessica,

    Leuk dat je dit recept geprobeerd hebt, is alweer een tijd geleden dat ik het zelf heb gemaakt. maar weer eens doen binnenkort!

Laat een reactie achter