Pasta met geroosterde paprika- en tomatensaus

Na het geslaagde spruitjes avontuur hadden we in huize Lekker Hapje nog een halve pot geroosterde paprika’s. Zaak dus om die op een smakelijke manier soldaat te maken.

Samen met de reeds in huis aanwezige tomaten, besloot ik ze te promoveren tot pasta saus. Het is een eenvoudig recept maar daardoor niet minder lekker.

Pasta met geroosterde paprika- en tomatensaus

Ingrediënten

hoofdgerecht voor 2 personen

  • 200 gram farfalle (of andere korte pasta)
  • 6 rijpe tomaten
  • 2 geroosterde rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 kipfilet
  • 100 gram spekblokjes
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Het gerecht bestaat uit 3 onderdelen, die je parallel aan elkaar kunt bereiden. De truc is om te zorgen dat je ze alle drie ongeveer op hetzelfde moment klaar hebt. Het beste kun je beginnen met het opzetten van de saus en als de saus ongeveer halverwege is de pasta opzetten. Terwijl de pasta kookt, kun je dan de kip bakken.

Snipper de ui.

Verhit een laagje olijfolie in een kookpan en fruit hierin het gesnipperde uitje. Snijd de tomaten en paprika’s in grove stukken en voeg ze toe aan de pan. Laat de pan met deksel er op zo’n 30 minuten op laag vuur staan. Roer af en toe om te voorkomen dat de saus aanbrandt.

Haal de pan van het vuur, voeg de balsamico azijn toe en gebruik een staafmixer om de saus te pureren.

Kook de pasta.

Snijd de kip in blokjes en kruid met peper en zout.

Bak de spekblokjes in een braadpan tot ze krokant beginnen te worden. Voeg dan de kipblokjes toe en bak ze in het vet van de spekjes, op hoog vur, bruin.

Schep bij het opdienen eerst de pasta op, daaroverheen de saus en daar op de kip- en spekblokjes. Strooi er tot slot nog wat geraspte Parmezaan overheen.

Variaties

De eenvoud van de saus is tevens ook haar kracht; je kan haar als basis nemen en er eindeloos mee variëren en experimenteren. Je kan bijvoorbeeld:

  • bij het sudderen een scheutje rode wijn aan de tomaten en paprika’s toevoegen,
  • of de saus extra smaak meegeven door bij het pureren een scheutje balsamico azijn er doorheen te doen,
  • of een deel van de tomaten vervangen door zongedroogde tomaatjes,
  • etc… de mogelijkheden zijn talloos.

Laat een reactie achter